Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire figyeljek amikor elhozom...

Mire figyeljek amikor elhozom a yorkshire terrieremet?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy honnan tudjam, hogy biztosan fajtatisztát veszek, és nem keveréket? Törzskönyv nélkülit veszek de ha törzskönyves szülőktől van attól még az nem keverék! És nem fogok tenyésztőtől venni!!! Szóval mire figyeljek, mik a fajtajellegzetességek amiknek kölyök korban is látszódnia kell?
2010. aug. 26. 19:07
1 2 3
 21/26 riita. ***** válasza:

Ha egy neves tenyésztötől hozzol kutyát vagy ő válassza ki a neked valót vagy a 'megmaradt' (le nem foglalt) kutyákból választhatsz.

Én a kutyámat úgy döntöttem el,hogy őt hozzom el:

-Ő jött oda elöszőr a lábamhoz és kezdte el nyalogatni ő játszott elöszőr és semitől sem félt pedig azzon a helyen ahonnan elhozztam énis féltem,mert borzalmas körülmények között voltak a kutyák!

Erre nincs módszer,a TE döntésed melyiket választod.Majd ott megláttod úgyis belefogszszeretni az egyikbe azonnal.

2010. aug. 27. 10:39
 22/26 anonim ***** válasza:

Most a szaporított kutyát nem sajnáljátok?Vele mi lesz???? Ha tudja vegye meg és ápolja kezeltesse (ha esetleg beteg lenne majd ami 50%)

Nyugi ha nincs 100 ezred akkor ments meg egy kiskutyát egészen nyugodtan!Rájuk is gondolni kell,nem tehetnek arról hogy az idióták "megcsináltatták" A menhelyes kutyákat világba sajnálja ezen az oldalon mki ,de ezeket a szerencsétlen szaporított kutyákat senki???? Vagy őket ha nem veszi meg senki dobják ki a szemetesbe?Előbb utóbb menhelyre kerülnek azok is..ha a a kérdezőnek így kell kutya hát legyen!Úgyis az lesz aminek lennie kell!

Ezek a kiskutyák is élőlények és míg senki nem tesz a szaporítók ellen semmit ne őket bántsuk!

Én vettem 2őt már egyet 11 éve meg egyet 3 éve egyenlőre nem kell egyiket se orvoshoz hordanom betegségekkel!Lehet ez csak az én szerencsém de nem bántam meg és később ha beteg lesz sem fogom megbánni mert adtam nekik 11, 3 szép életévet!

2010. aug. 27. 14:15
 23/26 Akiteki ***** válasza:

Valóban, azok a kutyák kerülnek a menhelyre is.

DE! Ha támogatja a szaporítót, az újabb almokat fog gyártani. Ha sorban a nyakán marad mind, akkor előbb-utóbb abbahagyja. Ez a csel a dologban.

2010. aug. 27. 15:29
 24/26 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat :)

Ja és uccsó előtti neked is yorkid van?

És honnan vetted?

Onnan ahol csak egy anya meg egy apa kutya van vagy rendes szapoírtótól ahol bálákban állnak a kutyák?

2010. aug. 27. 15:37
 25/26 anonim ***** válasza:

Ismerősömtől vettem még 3 éve (a 11éves az egy amstaff)

Anyuka apuka párban voltak (vannak) de azóta ivartalanítva lettek mind a ketten!Egy almuk volt 3 kölyök , eddig minden rendben van a "kicsikkel" és a szülőkkel is!

Ha tehetném én felvásárolnám az összest és azokat akik tényleg úgy szaporítják hogy rendszeresen azokat agyonverném kb...

2010. aug. 27. 17:35
 26/26 anonim ***** válasza:

A best princess nevével már találkoztam jópárszor, szóval nem lehet rossz tenyésztő, és szerintem ott adnak a kutyához törzskönyvet is.

Mert azt soha nem fogom megérteni, hogy ha a szülők törzskönyvesek (akárhonnan is veszed majd), akkor miért nem lehet a kölyköknek is kiváltani a törzskönyvet??

A törzskönyv kiváltása 6.000 Ft, és ebben már benne van a chipezés is.

Ha felelős gazdi vagy, akkor előbb-utóbb úgyis rakatsz bele chipet, és az talán még több is, mint 6.000 Ft.

Egyébként az én kutyusom volt az alomból a legnagyobb, és neki volt a legdúsabb szőre:) Azonnal beleszerettem, olyan kis dagi volt, hogy a hátán gurult játék közben:D

A fülei már álldogáltak, de ragasztottam neki 1-2 hétig.

Szóval ez a fül dolog nem olyan lényeges szempont, mert Te is simán meg tudod csinálni, ha esetleg le vannak konyulva. (persze egy jó tenyésztő erre is figyel)

2010. aug. 28. 09:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!