Mire figyeljek amikor elhozom a yorkshire terrieremet?
Ha egy neves tenyésztötől hozzol kutyát vagy ő válassza ki a neked valót vagy a 'megmaradt' (le nem foglalt) kutyákból választhatsz.
Én a kutyámat úgy döntöttem el,hogy őt hozzom el:
-Ő jött oda elöszőr a lábamhoz és kezdte el nyalogatni ő játszott elöszőr és semitől sem félt pedig azzon a helyen ahonnan elhozztam énis féltem,mert borzalmas körülmények között voltak a kutyák!
Erre nincs módszer,a TE döntésed melyiket választod.Majd ott megláttod úgyis belefogszszeretni az egyikbe azonnal.
Most a szaporított kutyát nem sajnáljátok?Vele mi lesz???? Ha tudja vegye meg és ápolja kezeltesse (ha esetleg beteg lenne majd ami 50%)
Nyugi ha nincs 100 ezred akkor ments meg egy kiskutyát egészen nyugodtan!Rájuk is gondolni kell,nem tehetnek arról hogy az idióták "megcsináltatták" A menhelyes kutyákat világba sajnálja ezen az oldalon mki ,de ezeket a szerencsétlen szaporított kutyákat senki???? Vagy őket ha nem veszi meg senki dobják ki a szemetesbe?Előbb utóbb menhelyre kerülnek azok is..ha a a kérdezőnek így kell kutya hát legyen!Úgyis az lesz aminek lennie kell!
Ezek a kiskutyák is élőlények és míg senki nem tesz a szaporítók ellen semmit ne őket bántsuk!
Én vettem 2őt már egyet 11 éve meg egyet 3 éve egyenlőre nem kell egyiket se orvoshoz hordanom betegségekkel!Lehet ez csak az én szerencsém de nem bántam meg és később ha beteg lesz sem fogom megbánni mert adtam nekik 11, 3 szép életévet!
Valóban, azok a kutyák kerülnek a menhelyre is.
DE! Ha támogatja a szaporítót, az újabb almokat fog gyártani. Ha sorban a nyakán marad mind, akkor előbb-utóbb abbahagyja. Ez a csel a dologban.
Köszi a válaszokat :)
Ja és uccsó előtti neked is yorkid van?
És honnan vetted?
Onnan ahol csak egy anya meg egy apa kutya van vagy rendes szapoírtótól ahol bálákban állnak a kutyák?
Ismerősömtől vettem még 3 éve (a 11éves az egy amstaff)
Anyuka apuka párban voltak (vannak) de azóta ivartalanítva lettek mind a ketten!Egy almuk volt 3 kölyök , eddig minden rendben van a "kicsikkel" és a szülőkkel is!
Ha tehetném én felvásárolnám az összest és azokat akik tényleg úgy szaporítják hogy rendszeresen azokat agyonverném kb...
A best princess nevével már találkoztam jópárszor, szóval nem lehet rossz tenyésztő, és szerintem ott adnak a kutyához törzskönyvet is.
Mert azt soha nem fogom megérteni, hogy ha a szülők törzskönyvesek (akárhonnan is veszed majd), akkor miért nem lehet a kölyköknek is kiváltani a törzskönyvet??
A törzskönyv kiváltása 6.000 Ft, és ebben már benne van a chipezés is.
Ha felelős gazdi vagy, akkor előbb-utóbb úgyis rakatsz bele chipet, és az talán még több is, mint 6.000 Ft.
Egyébként az én kutyusom volt az alomból a legnagyobb, és neki volt a legdúsabb szőre:) Azonnal beleszerettem, olyan kis dagi volt, hogy a hátán gurult játék közben:D
A fülei már álldogáltak, de ragasztottam neki 1-2 hétig.
Szóval ez a fül dolog nem olyan lényeges szempont, mert Te is simán meg tudod csinálni, ha esetleg le vannak konyulva. (persze egy jó tenyésztő erre is figyel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!