Mire figyeljek amikor kiválasztom a leendő Yorkshire terrieremet?
Szeretnék venni egy Yorkshire terriert, de nem tudom, hogy mire figyeljek amikor kiválasztom. Ilyenekre vagyok pl kiváncsi, hogy a füle (még ha lóg is) hegyes legyen a vége (enyhén v alakú) és ne kerek. Tudtok ilyen tanácsot adni?
Hogy biztosan fajtatisztát vegyek :)
Hívd fel a Társasági Kutyák Klubját,és kérj tanácsot+aánljanak tenyésztőt.
OLcsón,szaporítótól NE VEGYÉL!!!
Jó eséllyel sokszorosát fogod rákölteni,hogy egyáltalán életben maradhasson.
a szeme legyen sötét, csillogó. ne legyen csipás, gennyes.
a tekintete legyen élénk, fürkésző.
a füle arányos legyen a fejéhez képest. nem baj ha még lóg, fel fog állni, jobb esetben magától.
a színűk ilyenkor még fekete-cser. ne ijedj meg ha a buksiján a szőr töve fehér vagy ezüst.
az én yorkim ilyen volt picinek:
:)
A komoly tenyészők nem hamisítanak.
Ha jól értem,olcsó kzutyát akarsz papír nélkül,akkor be is fognak csapni.
Nem fogod tudni felismerni a pár hetes kölykön a fajtajegyeket.
Az igazi tenyésztők egyébként GARANCIÁT vállalnak az állatra szerződésben,ezt a kutyával együtt megkapod.A tenyésztő érdeke tehát az,hogy egészséges,hibátlan kutyát adjon át.
Ha valódi,fajtatiszta,szép divatkutyát akarsz,mélyen kell a zsebedbe nyúlni.Nem az 5000 forintos törzskönyvet fizeted meg az árban,hanem a kutya minőségét.
köszi :D ő egy igazi MacGyver yorki :) úszik, próbálgatjuk az agilityt, labdazsonglőr, segít nekem itthon is:)
az állatorvos azt mondta, ő egy kis hős :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!