Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mire figyeljek amikor elhozom...

Mire figyeljek amikor elhozom a yorkshire terrieremet?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy honnan tudjam, hogy biztosan fajtatisztát veszek, és nem keveréket? Törzskönyv nélkülit veszek de ha törzskönyves szülőktől van attól még az nem keverék! És nem fogok tenyésztőtől venni!!! Szóval mire figyeljek, mik a fajtajellegzetességek amiknek kölyök korban is látszódnia kell?
2010. aug. 26. 19:07
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:
Törzskönyvet is lehet hamisítani. Egy jó minőségű kiskutyát szeretnék még ha igazi tenyésztőtől is nem tudnátok nekem megmondni hogy hogyan válasszak yorkisok? Kérlek segítsetek !
2010. aug. 26. 21:14
 12/26 Akiteki ***** válasza:

Mégis mi alapján szeretnél válogatni?

Elhozol egy szaporítótól egy kutyát. Azt választod, amelyiket akarod. Szerintem balról a másodikat.

2010. aug. 26. 21:47
 13/26 anonim ***** válasza:

Nem is tudom mit írhatnék... Figyelj, aki yorkit vesz -és nem itt írogat olyanokat, hogy "szeritetek megvegyem 20 ezerért?"- annak már nagyjából ismernie kell a fajtát.

Az arányait, méretét, színét...erre nincs tuti recept.

A fajtatisztaságra csak egy garancia van, a törzskönyv, és egy jó nevű tenyésztő, mint például a Strázsavári.

Mondom ezt úgy, hogy én is 60 ezerért vettem anno egy szaporítótól a kutyusomat. Nincs vele baj, egészséges, de 5.5 kg (kicsit nőtte csak túl a standardet:D) a szőre hullámos, és túl sok.

Szóval az én kutyám tipikus példája annak, hogy én azt mondom, hogy fajtatiszta, de valójában csak fajta jellegű, hiszen nem standard, és nem tk-es.

És egyet kérek: nehogy neki állj hajvasalóval vasalgatni a leendő kutyád szőrét!

A legnagyobb butaság lenne egy állatot ilyennel kínozni csak azért, hogy utána felvághass vele mások előtt.

Élőlényekről van szó, nem játékbabáról...

2010. aug. 26. 21:51
 14/26 A kérdező kommentje:
Már mindent értek de nem kell most itt nekiállni cikizni! Csak arra lennék kiváncsi, hátha itt vki jobban ért a yorkikhoz mint én és ha tenyésztőtől veszem a kutyát akkor is választanom kell. Ezt nem vagytok képesek elmondani. Hogy pl az alomból a legkisebet vagy a legnagyojbbat a legvilágosabbat vagy a legsötétebbet, az álló vagy a lógó fülűt válasszam? Ha nem hát így is válaztk majd csak én egy szép kutyát szeretnék mint ahogy mindenki más is.
2010. aug. 26. 22:01
 15/26 Akiteki ***** válasza:

Ezért írtam, hogy balról a másodikat. Ennél jobb tanácsot nem lehet adni. Kb. 70 % esélyed lesz arra, hogy keverékkutyát kapsz a pénzedért. A maradék 30 % pedig ha még olyan fajtából is rakták össze, nem lesz a mintapéldánya egy yorkshire-nek.

Leírták többen, mire kellene figyelned: hogy honnan veszed a kutyát. Erre nem hallgatsz, akkor milyen tanácsot vársz a továbbiakban?

2010. aug. 27. 06:48
 16/26 A kérdező kommentje:
Mondom ha tenyésztőtől veszem (Best princess kennelt néztem ki) akkor is kell választanom. Én csak ennyire lennék kiváncsi. A Y.T című könyvben leírják de nincs túl sok szempont ezért kérdezem TŐLETEK!
2010. aug. 27. 06:56
 17/26 anonim ***** válasza:
Én őszinte leszek veled, én is így hoztam el az enyémet fél éve, bennem is megfogalmazódtak ezek a kérdések, olvastam rengeteget utána. De ha tenyésztőtől hozod el nem fogsz keveréket kapni, egy neves tenyésztőnek nem engedheti meg a lelkiismerete, hogy keveréket adjon el neked. Én csak azért ellenzem a törzskönyvet, mert egyrészt lehet hamisítani, másrészt, a drága jó állam bácsi erre is rá teszi a kezét. Hát csoda ha nem jelentik be az almot.
2010. aug. 27. 07:19
 18/26 A kérdező kommentje:
Értem ezt de már mondtam, hogyha akármilyen neves tenyésztőtől is veszek akkor is választanom kell és mi alapján válasszak? Ez itt a kérdés. Semmi más.
2010. aug. 27. 07:27
 19/26 anonim ***** válasza:

Minek akarod te kivasalni a szőrét?Írásodból itélve nem lehetsz több 14-nél hiába mondod hogy már nem vagy tini.Énis az vagyok (16) de soha nem gondoltam ilyen beteges dolgokra hogy vasalni a kuya szőrét.

Amúgymeg a kölykök ugyanúgy fognak kinézni,szóval tökmindegy melyket hozod el.

2010. aug. 27. 09:43
 20/26 Akiteki ***** válasza:
Ha tenyésztőtől veszed, nem kérdés, mert ő fogja kiválasztani a Neked való kutyát.
2010. aug. 27. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!