Mire figyeljek amikor elhozom a yorkshire terrieremet?
Mégis mi alapján szeretnél válogatni?
Elhozol egy szaporítótól egy kutyát. Azt választod, amelyiket akarod. Szerintem balról a másodikat.
Nem is tudom mit írhatnék... Figyelj, aki yorkit vesz -és nem itt írogat olyanokat, hogy "szeritetek megvegyem 20 ezerért?"- annak már nagyjából ismernie kell a fajtát.
Az arányait, méretét, színét...erre nincs tuti recept.
A fajtatisztaságra csak egy garancia van, a törzskönyv, és egy jó nevű tenyésztő, mint például a Strázsavári.
Mondom ezt úgy, hogy én is 60 ezerért vettem anno egy szaporítótól a kutyusomat. Nincs vele baj, egészséges, de 5.5 kg (kicsit nőtte csak túl a standardet:D) a szőre hullámos, és túl sok.
Szóval az én kutyám tipikus példája annak, hogy én azt mondom, hogy fajtatiszta, de valójában csak fajta jellegű, hiszen nem standard, és nem tk-es.
És egyet kérek: nehogy neki állj hajvasalóval vasalgatni a leendő kutyád szőrét!
A legnagyobb butaság lenne egy állatot ilyennel kínozni csak azért, hogy utána felvághass vele mások előtt.
Élőlényekről van szó, nem játékbabáról...
Ezért írtam, hogy balról a másodikat. Ennél jobb tanácsot nem lehet adni. Kb. 70 % esélyed lesz arra, hogy keverékkutyát kapsz a pénzedért. A maradék 30 % pedig ha még olyan fajtából is rakták össze, nem lesz a mintapéldánya egy yorkshire-nek.
Leírták többen, mire kellene figyelned: hogy honnan veszed a kutyát. Erre nem hallgatsz, akkor milyen tanácsot vársz a továbbiakban?
Minek akarod te kivasalni a szőrét?Írásodból itélve nem lehetsz több 14-nél hiába mondod hogy már nem vagy tini.Énis az vagyok (16) de soha nem gondoltam ilyen beteges dolgokra hogy vasalni a kuya szőrét.
Amúgymeg a kölykök ugyanúgy fognak kinézni,szóval tökmindegy melyket hozod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!