Milyen idős korban érdemes komolyan elkezdeni gyakorolni az alap parancsokat egy kiskutyával?
3-4 hónaposan már el lehet kezdeni.
Ül, marad, fekszik, láb (láb melletti sétához), hozzám (a behíváshoz) parancsokkal már el lehet kezdeni a tanítást.
Behívást már az elejétől lehet gyakorolni. Én az enyémmel (német juhász szuka) 3 hónapos kora körül kezdtem a legegyszerűbb parancsokat: ül, marad, hozd vissza, tiéd, fúj, stb. Félévesen tértünk át a bonyolultabbakra, illetve a viszonyrendezési dolgokra: befordítás, hopp, láb, póráz-fegyelem, vacsora ceremónia, vedd el, stb.
Szerintem ezután érdemes az úgymond "trükköket" megtanítani, amiknek értelme nincs, de legalább aranyos :D
Például az én kutyámat Bellusnak hívják és most azt tanuljuk, hogy a Bella ciao-ra hirtelen elszaladjon.
Alapfoku kutya suli 8-9 honapos korban kezdodik. Addig kutyaovi van, ahol egy csomo mindent megtanul a kutya, de valojaban a kutya es gazdi kapcsolatarol szol a dolog.
8-9 honapos koratol lehet komolyabb dolgokra tanitani, addig meg gyerek.
Hozzám 4 hetesen került a kutyám (nem lehurrogni, egy határmenti faluban a bolt mellett hozzámvágták, hogy megmaradt).
Szóval én már akkor elkezdtem tanítani a nevére meg a behívásra. A nevét már 1 hét múlva tudta. Baromi gyorsan tanult egyébként, hamar szobatiszta is lett.
A mostani kutyámmal 59 éves koromban kezdtem...
Viccet félretéve kicsivel több mint féléves volt, amikor úgy istenigazából belefeküdtünk a tanulásba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!