Érdemes félni a kerítés melletti kutyáktól?
"Érdemes félni a kerítés melletti kutyáktól?"
A szabadon maszkaloktol vagy a koborloktol sem ERDEMES felni. Nem is kell felni. A felelemmel predava teszed magad, az allatok azonnal megerzik. Ha felsz, rosszul dontesz - ha rosszul dontesz akkor helytelenul viselkedsz. Helytelen viselkedes megint csak tamadas okozoja lehet.
Ha tartasz a kutyaktol, akkor keruld el oket messzire es abbol biztos nem lesz baj.
Azért a kerítéstől már ne óvakodjon mert annyira óvakodni fog hogy elcsapja valaki az úttesten.
Többnyire a kerítés melletti kutyák abszolút neveletlenek,territoriálisak és szarnak rá a gazdáik hogy ki tudnak nyúlni a kerítésen.Minél szélesebb a rács,a kerítés vagy kapu alján a lyuk,minél alacsonyabb a kerítés annál nagyobb az esélye annak,hogy ha nem figyelsz kinyúlnak onnan.
Nekem egyszer a kisfiamat kapta el így egy kutya,nem volt a kerítésen sehol "vigyázat harapós kutya" tábla.
Nem sokkal előttem bénázott a gördeszkájával és elesett a kerítés mellett.Felállt,és elkezdte leporolni magát aztán a semmiből a kerítésnek feszült (emlékeim szerint) valami németjuhász szerű dög és elkapta a karját,a kerítésnek rántotta.
Szerencsére volt rajta pulcsi így annyira nem volt vészes,de rosszabb is lehetett volna.Rúgtam az orrán egyet többet remélem nem dugta ki..
Normális kerítés és jelzés a járókelők felé,hogy a kerítés mögött harapós kutya.Ez a minimum.Bárki megállhat minden rossz szándék nélkül a kerítés mellett óvatlanul,egy hülye dög se harapjon járókelőkbe.Feltételezem a gazdi sem szeretné más kerítése előtt egy kioldott cipőfűző bekötése alatt sérülést szerezni.
Szóval szerintem igen,van mitől félned.Figyelmesen közlekedj mert Magyarország és a kutyájukat nevelő kutyatartók két külön világ.
Ők is lef*ssák a bokájukat csak könnyebb ilyen tanácsot osztani mint betartani..:D
Azért,ha egy ugató,kerítésnek feszülő nagytestű vagy főként óriás testű neki feszül a kerítésnek főleg úgy,hogy észre sem vetted van ott kutya igen csak megőszülsz ijedtedben.És nem azért ugat mert közelebb kellene menned a kerítéshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!