Minőségi kutyatáp megfizethető áron? Honnan érdemes rendelni?
Falatozoo
Zooplus
Petissimo
Petnet
Okosgazdi
Zooplus.
Tele van külföldi tápokkal is jó áron.Pontot gyűjtheted még van mikor ingyen nagy mennyiségű pontot is kaphatsz csak fel kell használni pár hónapon belül.
Pont most újították be a Britet.
Tápból nagyon sokan a Brit Care (egy sorral feljebb említett táp) tápokat veszik a jó ára miatt.
De viszonylag olcsó és jó a Bosch is,a Select Gold is,Josera is,Eukanubának van Rottweilereknek kifejlesztett tápja,Markus Mühle..
De ha csak ennyi pénzed van a havi ellátására én egy kevésbé nagy fajtát választanék.Nekem a KIS termetű kutyám etetése kerül 10.000 forintba havonta.
A Roti akár 50kg is lehet.Az fél kiló táp naponta.
Nekem 2 rotim van, 8 rugóból kijön az etetésük
Nyers farhát, húsok + időnként britet etetek, hogy minden szükséges vitamin benn legyen.
Az enyémek nagyon izmosak, bolond is mind a kettő :D
De olyan szintű odaadás van benne a gazda iránt, hogy az valami elképesztő.
Állandóan a gazda mellett, de ha lehet, akkor a lába alatt fekszik el, ha kicsukom, akkor elviszi a papucsot, cipőt, szagolgatja meg vigyáz rá
utolsó vagyok, vizslával nem nagyon lehet összehasonlítani, nagyon más jellem a kettő... kb annyi a hasonlóság, hogy 4 lába van nekik, de ebben ki is fújt
teljesen ellentétes a 2 kutya személyisége, viselkedése
ismerősömnek vizslája van, onnan tudom.
Nehogy hallgass rá.Egy 50 kilós masszív munka kutyának messze nem elég oda dobni egy kiló farhátat.
Az nem is hús.Csont,bőr,háj még egy kis húscafat.
Erre verik a mellüket az emberek,hogy ez má' nyers etetés.Jó magyar szokás,hogy kiragadjuk a lényeget,és annak is egy töredékével próbálkozunk csinálni valamit.
A nyers etetés jó nagy kutyának,de nem így.A farhát,a nyak és a csontok önmagában nem elegek.Barf etetéssel is simán ott hagysz 20-25 ezret egy nagy kutyára.
Izomhús,színhús mellé lehet adni csontot,de mellé kell belsőség is (ami nem csak májból áll,de tudom az is olcsó mint a farhát szóval jóvanazúgy'),egy kis párolt zöldség,és kiegészítők is kellenek.
Ha nincsenek fedezve a kutya ásványi agyag igényei beteg lesz előbb vagy utóbb.Immunrendszere leépül.
Úgyhogy ha nem akarod bonyolítani a dolgot,de jól akarod csinálni marad a táp
De én továbbra is azt javaslom,hogy próbálj meg kis-és közepes ebek mellett dönteni ennyi havi ràfordítással.
NEM rossz indulatból mondom.Én is gyerekkorom óta szeretnék német juhászt tartani,de nincs rá pénzem havonta/évente és az állatorvosi költségek is mind szinte kivétel nélkül súlyra és termetre mennek.(!)
A kistestű kutyám ivartalanítása 25.000 volt.Egy nagytestűé a duplája ..
A kutyának is jobb,ha azt kapja amit megérdemel így kicsit vettem,mert azt el tudom tartani :)
masszív munka kutya, mi?
egész nap henyél, és be kell engedni, nehogy hőgutát kapjon :D
A szaporítótól bezsebelt háztáji Roti szerűség közel sem olyan mint egy tenyésztőtől vett fajtatiszta Roti.Még személyiségre se.
De attól függetlenül,hogy nem munkára használod még magas a tápanyag szükséglete akkor se elég a farhát..
A 40 fokos hőséget természetesen még rendes munka kutya se bírja.Meg egyik se,nagyon kevés van ami "időjárás álló" de azok se bírják a 35-40 fokot max ezt az elviselhető 25-t.
Nem is viszik ki ilyenkor nehogy hőgutát kapjon.A sötet szőr sokkal kiszolgáltatottabb helyzetben van a hőgutával szemben.
A fehér rövid szőr pedig leégést eredményez..
Ilyenkor amelyik kutya nem henyél a hideg kövön otthon az azért nem teszi mert nem mehet be a házba és nincs hová bújni a nap elől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!