Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan tudnám megtanítani...

Árvácska :) kérdése:

Hogyan tudnám megtanítani kutyámnak a ,,lábhoztapadós sétát"?

Figyelt kérdés

Azt szeretném megtanítani kutyusomnak, hogy a ,,lábhoz" vezényszó azt jelentse számára, hogy a bal lábamhoz ,,tapad".Sok mindennel próbálkoztam, de egyszerűen nem szeretne a lábamhoz hozzáérni sétánál. Íveknél (hátraarc, balraát, jobbraát) is nagyobb köröket megy és lassú is. Nagyon sokat foglalkozok vele és biztos, hogy rosszul tanítom neki...mert ennyi idő után sem tudja.

Hallottam olyanról, hogy azok a kutyák melyeknek a marmagassága az ember térde alatt helyezkedik el, nem tudnak úgy ,,tapadni". Ez igaz? :(

A kutyusom 10 éves, lassan 11. A lassúsága ennek tudható be?

2021. jún. 22. 16:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
11 évesen már nagyon nehezen. Kölyökkorban úgy lehet ezt tanítani, hogy fal mellett sétálnak és a gazda szorosan hozzátapad a kutyához. Jutalomfalattal lehet vezetni (kézben vagy pálcával), hogy ne maradjon le és ne is menjen előre. A kutya a fal miatt nem tud messzebb menni. Mivel ezt szokja meg kölyök korában, ezért később is így fog viselkedni.
2021. jún. 22. 16:49
 2/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen. :)

Kicsi voltam, amikor hozzánk került és csak 2 éve kezdtem el vele foglalkozni.

Akkor mondjak is le róla? :(

2021. jún. 22. 16:51
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell lemondani róla, csak nehezebben fogja megtanulni, mivel egész eddigi életében máshogy volt a séta.
2021. jún. 22. 16:56
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm. :)

És...hogyan tudnám felpörgetni? Gyakran lemaradozik. Amikor behívom is csak sétál. Ezt lepontozzák engedelmességi vizsgán? Az öregsége miatt van, vagy rosszul motiválom?

2021. jún. 22. 17:01
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ha jól értem akkor ezzel a vizsga a cél...

Kisebb kutyák fizikai okok miatt nem tudnak úgy "tapadni", amíg te egyet lépsz, addig ő 3-4-et és a vádlid kilengése is jóval nagyobb, mint a combodé.

Bal kezeddel formálj kampót, a hüvelykujjad segítségével szoríts bele egy szelet párizsit vagy virslit, hogy a kutya csak pici darabokban csipkedve tudja kiszedni és menjetek. Itt egy videó: https://www.youtube.com/watch?v=plRs3oTWUwo

Természetesen pontlevonás jár, ha lassan, motiválatlanul csinálja a feladatokat. Mások 9-10 évesen nyugdíjazzák a versenykutyájukat, a kora miatt is kevésbé fordulékonyabb, de mivel első kutya, rosszul is motiválod nagy valószínűséggel, de ehhez látni kéne...

2021. jún. 22. 18:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Láb melletti sétát megtanulhatja, de fizikai korlátja is lehet annak, hogy nem tapad a lábadhoz. Mekkora kutya? 11 évesen azért már nem annyira fiatal. Írod, hogy lemaradozik, ez lehet a kora miatt is már, ha amúgy egészséges.
2021. jún. 22. 21:39

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!