Kutya körmét kell vágni?
Van egy 5 éves kocakutyám. Megnőtt a körme nagyon, hosszú lett és karmol mindig ha hozzám ér.
Mivel lehet vágni és mennyire?
Az a kutya aki elegendot setal, annak a kormet nem kell vagni es fizikailag sem lesz koca :)
Magyarul: nem setaltatod rendesen a kutyadat.
Megoldas? ... erre nincs megoldas, te egy hanyag gazdi vagy :) Akinek kocakutyaja van, sas karmokkal :D
A farkaskarmot, ha van, azt mindenképpen vágni kell, mert nem kopik magától, ez az a karom, ami magasabban van, mint a többi, nem ér le a földre. Nincs minden kutyának.
A többit attól függően kell vagy nem kell vágni, hogy kopik-e megfelelően. Kemény talajon jobban kopik, puha talajon kevésbé. Érdemes időnként ránézni.
Több lehetőség van, állatorvos, kutyakozmetikus megcsinálja, de akár otthon te is. Arra kell figyelni, hogy a karomban futó érbe nem szabad belevágni. Fáj a kutyának. Világos karmoknál lehet látni, hol végződik az élő szövet, ha nem látod jól, egy lámpával meg tudod világítani. Fekete karmoknál ez nehezebb.
Létezik többféle karomvágó olló, csipesz, illetve elektromos karomreszelő. Én itthonra egy gyémántfejes elektromos karomreszelőt használok, nem annyira zajos, kíméletes, strapabíró, tartós, hálózatról tölthető. Az ollótól, csipeszektől bepánikol a kutyám, ezt viseli el legjobban. Mivel mentett kutya, és nem ismerem az előéletét, nem tudom, honnan ered ez a nagyfokú félelme pontosan.
"Nem ez a kérdés lényege és én csak így fogom nevezni ezen túl is."
Nevezd a nyugodtan kocának, de ne csodálkozz, ha senki nem érti mit akarsz. Nem véletlen lettek kitalálvq ezek a fogalmak. Koca= nőstény disznó
Szuka=nőstény kutya
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!