3 kutya boldogabb, mint 2?
Ha a cocker spánieleknek biztosítod a számukra megfelelő mozgást, ezt pedig tudod biztosítani a saját szintjén a német juhasznak is, akkor simán lehet.
Viszont vedd figyelembe, hogy nem biztos, hogy azonosak az igényeik.
Nálam például a 3 kutyám foglalkozás igényei nagyon különbözőek tudnak lenni, kevés az átfedés. Így egy 3.kutya még több foglalkozást igényelhet.
Például nálunk a felállás:
1.: Nem szeret bandázni, sem vizezni, idős is, tökéletesen elvan a napi sétákkal a szabadban, szeret jelölni, szaglászni, nem kell neki komolyabb sport, de például simán el tudom vinni kávézni, vagy a városba akármiért, mert tökéletesen elvan. Süket, tehát a tanítása sem olyan, mint a többieké.
2.: enyhe diszpláziás, így komolyabban nem szoktam terhelni. Szereti a húzómunkát, de csak más kutya társaságában. Igényli a bandázást, nem apportos, ő csak simán csavarogni szeret. Viszont szívesen és lelkesen dolgozik agyban.
3.: Nagy mozgásigényű, fiatal munkakutya. Imád dolgozni, agilityzünk, pullerezünk, imádja a canicrosst és a bikejöringet. Emelett egy domináns bunkó tud lenni, őt nem nagyon hordom kutyás társaságba, ettól függetlenül, hogy megvannak a saját barátai, de különösebben nem igényli a társaságukat. Vadászkutya fajta, ráadásul rosszul alapoztam a behívását, ez nála folyamatos "konfliktus forrás" emiatt általában hosszú pórázzal megyünk, még elengedős helyeken is. Imádja a vizet, szívesen apportozik itt is.
Tehát általában egy napra a 3 kutyámnak min.2 különböző foglalkozásra van igénye. Kettő, ráadásul hasonló kutyát összehozni foglalkozásilag nem nehéz, 3 már feladja a leckét az embernek. Ezt neked kell átgondolnod, hogy tudod-e biztosítani.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!