Milyen kutyafajta illene hozzám?
Jelenleg egy 10 éves keverék kutyusom van, akivel körülbelül 2 éve kezdtem el komolyabban foglalkozni. Mostanra a szemem fénye lett, nagyon szeretem. Minden nap foglalkozok vele és élvezem a társaságát.
Elkezdtem érdeklődni a dog dancing iránt és szívesen versenyeznék. Viszont, sajnos az én kutyuskámmal már nem hiszem, hogy sokra fogom vinni. Nagyon nehéz leírni, de megöregedett szegénykém és már nem olyan fürge/motivált mint régen. Hamar elfárad.:( Ennyit az előzményekről. Második kutyust szeretnék, természetesen még nem most. Jelenleg a mostani kutyám a legfontosabb számomra.
Amit keresek: Könnyen tanítható, intelligens kutyát, elegáns, nyulánk/vékony kinézettel.
A Border Collie-ról tudok, olyan kutyafajták felé érdeklődöm amik esetleg nem annyira ismertek Magyarországon.
A könnyen tanítható, intelligens, elegáns, nyúlánk körülbelül a fajták felére igaz. Így némi túlzással a találatot leszűkíthetjük durván 210 fajtára.
A legjobb lenne, ha nézegetnéd a fajtacsoportokat és fajtákat, illetve pontosabb képet írnál le magadban is az elvárásaidról és a körülményeidről.
Köszönöm a válaszokat :)
Nincsen, gimis vagyok még.
"Azért a kuytafajták közül nem 210 darab rendelkezik kimagasló intelligenciával."
Ehhez képest még a legkorcsabb mopsz is okosabb, mint az emberek 90%-a.
Kelpie, mali, vizsla, óriás vagy közép uszkár.
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!