Milyen fajta kutya illene hozzám?
Szeretnénk a párommal egy első sorban benti (vagy kinti-benti) kutyát, aki el tudna jönni velünk rendszeresen felfedezni a környéket, illetve akivel sokat lehet játszani, illetve tanítani és képezni. Kutyaovi és -suli van tervben.
Kertes ház, nagy telekkel, mindketten itthonról dolgozunk, így sokat tudnánk vele foglalkozni. De inkább egy olyan kutyát szeretnénk, akit intenzív játék, sport lefoglal, amit lehet telken belül többet csinálni, és megelégszik emellé kb. napi 1 óra sétával. Hétvégente kutyás programokra, parkokba mennénk bandázni.
Méretre inkább kis- és közepes testű kutyákat preferáljuk. Ugatás, szőrhullás mennyisége mindegy, de ne nyáladzós fajta legyen.
Macskák mellé lenne, továbbá első saját kutyánk.
Milyen fajtát javasolnátok?
Előre is köszi.
Én azt mondom a legtöbb juhász kutya illene hozzátok,puli,mudi, skótjuhász stb...
Ezt így nehéz pontosan 1 kutyát kiemelni melyik illik hozzátok.
Mert most mondtam a juhász kutyákat de még sok van,de amiket említettem nem hagynak maguk után nyáltengert és bármikor készek a játékra és nem fáznak és nem lesz nagyon melegük hiába a dús bunda.
Remélem tudtam egy kicsit segíteni.
Német juhász (csak az a baj hogy nagyon tultenyesztett fajta)
Beagle esetleg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!