Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Árthat a kiskutyámnak a séta...

Árthat a kiskutyámnak a séta a parkban?

Figyelt kérdés
Van egy 9 hetes kiskutyusom, és napi 2x leviszem a déli pályaudvartól a Vérmezőre, majd ott sétálok vele még úgy 10 percet, majd üldögélünk a fűben. Viszont ahányszor mennénk, mindig ki kell szinte rángatni, és látom rajta végig, hogy stresszel, fél mindentől (fülét-farkát behúzza, minden zajra ugrik a lábam közé). Azt hittem jót teszek, ha szoktatom a mozgáshoz (lakásban él velünk, főleg ezért) de kezdem azt hinni, hogy túlterhelem a sok mozgással és ingerrel. Ma például hányt is. Valami tanács esetleg? Szeretném jól felnevelni a kislányt és nem akarok kárt tenni sem a testében, sem a lelkében.

2021. jún. 14. 21:12
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ítéletet, rengeteg segítséget nyújt a kommented 👍 ne aggódj, tudok olvasni. Ha te is, akkor talán olvass vissza pár válasszal korábbra ahol leírtam már, hogy nem fogom hosszabb sétákra vinni többet, max a ház körül 5-10 percre pisilni-kakilni. Nemtudom hogy az olvasással vagy a szövegértéssel van gondod, de sztem egyiket sem árt gyakorolni 😉. A félelemmel kapcsolatos tanácsot pedig mégegyszer köszönöm!
2021. jún. 14. 22:51
 32/41 anonim ***** válasza:
25%

Te nem erted ... en latom amiket irsz: 5-10 percre se!!! Kapisi? :)

Nem tudom kinek a szovegertesevel van a baj, de nem vitatkozom tovabb!!! 1 masodpercre se vidd le a kutyat!!! Talan most mar erted TE is? :))))

2021. jún. 14. 22:54
 33/41 A kérdező kommentje:
A 30 asnak köszönöm, igazad van, túl korán kezdtem el. Csak valahogy az volt bennem, hogy biztos nem jó neki, ha a kis lakásban kuksol egész nap, mert már most tacskó méretű a kislány. De mindenképp belassítok, és csak a ház elé viszem amig megkapja az oltásokat, a félénkséggel meg ráérek utána foglalkozni ha még mindig ott a probléma.
2021. jún. 14. 22:54
 34/41 anonim ***** válasza:
100%
Tényleg milyen fajta?
2021. jún. 14. 22:55
 35/41 A kérdező kommentje:
Hát az apja németjuhász, az anyja középtermetű keverék szóval 20-30 kilóra saccoljuk felnőtt korára.
2021. jún. 14. 22:57
 36/41 anonim ***** válasza:
89%
Kedves kérdező.Én is azt javaslom hogy várd meg az oltásokat.Illetve gratulálok az emberségedhez.Sokan nem látják a fától az erdőt,közvetve megmentettél egy életet,ez a kölyök már nem élne ha az anyja az eredeti helyén marad.Fogadd meg a tanácsokat és ne aggódj,a többibe belejössz.🙂
2021. jún. 15. 10:24
 37/41 anonim ***** válasza:
63%

Szóval. Egy két válaszoló írt hasznos dolgot, a többit felejtsd el.

9 hetesen még valóban ne vidd sehová, mert a parvo alattomos, és pikkpakk elviszi.

De a későbbiekben: Ne rángasd a kutyát, ha nem akar menni. Tereld el a figyelmét játékkal, falattal. A sétának az is a célja, hogy a kutya élvezze, de úgy nem fogja élvezni, ha szerencsétlen totál pánikban van és még ráncigálva is van. Ha az elején csak 50 métert haladtok, akkor 50 métert haladtok. Nincs ezzel semmi baj, de jó élmény legyen neki. A jelszó a fokozatosság!

A falkavezéres baromságokat felejtsd el. A GYK kutyarészlege leragadt egy szinten, és az új kutatásokat információkat nem fogadja be.

Ha megijed nyugodtan nyugtasd meg, ezerszer volt már erről tanulmány, hogyha a tüzijátéktól fél a kutya, nem kell a jégkirálynőt játszani, nyugodtan lehet hozzá beszélni, megnyugtatni, megsimogatni.

A félelmet nem lehet erősíteni ezzel, mivel az egy ösztön nem pedig egy tanult dolog.

De a legjobb amit tehetsz, ha elmentek oviba. Ott megtanítanak mit és hogyan

2021. jún. 15. 13:39
 38/41 anonim ***** válasza:
88%
Egy mentett, 8 hónapos oltatlan kutyalány Budapesten úgy másfél nap alatt nyalta be a parvót. Úgy kellett küzdeni az életéért. Elég drága mulatság is volt a lelki megterhelés mellé. Szóval nagyon vigyázz egy 9 hetesre, ha elkapja szinte biztosra veheted ebben a korban, hogy bizony ennyi volt. Ja és még én is stresszelek Pesten, nem hogy egy ilyen kicsi kutya, akit éppen elválasztottak az anyjától (és hiába nincs így a törvényben, hiába nem így szokás, még a legjobb az anyja mellett, az alomban lenne neki)
2021. jún. 15. 15:05
 39/41 anonim ***** válasza:
86%
Nagynénémé vidéken, faluban kb 1 hét alatt szedte össze a parvot, el is pusztult. A hülye azt hitte 1 oltás elég. Hát nem volt elég.
2021. jún. 15. 16:02
 40/41 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a válaszokat! Valamiért a kutyásoknál az az általános, hogy minden más gazdi szar és állatkínzó, és elítélnek minden tapasztalatlan gazdàt, ezért külön köszönöm azoknak, akik kerülték a kioktató, megalázó stílust. (Egyébként alig tudtam aludni az éjszaka, annyira furdalt a lelkiismeret egyes válaszolók szövege miatt).
2021. jún. 15. 16:17
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!