Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen lépést érdemes tenni,...

Milyen lépést érdemes tenni, ha a szomszéd kutyája órákon keresztül ugat?

Figyelt kérdés

Panel lakásban lakom. A felettem lakó személy nemrég beszerzett egy kutyát és ha az állat rákezd, órákon keresztül ugat. Néha elhallgat 5-10 percre, majd újrakezdi. Fogalmam sincs, a szomszéd hogy bírja, lehetséges, hogy ilyenkor nincs otthon.

De a kutya nem csak napközben ugat. Például most, este fél 11-kor már több, mint 1 órája hallgatom a dögöt. Sajnos a munkámat illetően home office-ban vagyok, így az átlagosnál több időt töltök otthon, ezáltal az ugatást is nehezebb elkerülni.

Persze lehet enyhíteni a helyzeten: nappal zenét hallgatok munka közben, este füldugóval alszom, de bosszantó, hogy a szomszéd kutyája diktálja, mikor van nyugalom az ember otthonában (azaz amikor nem szándékozik ugatni). A szomszéddal emiatt nem is próbálnék meg beszélni: idegbetegnek, de legalábbis labilis természetnek tűnik. Bár egyedül lakik, de ha van nála vendég, sokszor végighallgatom, milyen mocskos stílusban ordibál vele (a mosdóban minden zaj lehallatszik tőlük).

Lehetséges ez ügyben panaszt tenni valahol? Az ordibálást alkalmanként még megtűrtem, az csak a mosdóban hallatszik; de az ugatás az egész lakásban visszhangzik. Milyen fokozatok vannak, ha az első jelzést követően nem történik semmi? Volt már valakinek hasonló tapasztalata zajos szomszéddal, hogy sikerült kezelni az ügyet?

2021. jún. 10. 22:37
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%

9!

Attól mert egymás után két idióta választ is kiírsz még nem fog veled senki sem foglalkozni, ellenben nagyon mókás ahogy próbálsz feszültséget gerjeszteni :)

2021. jún. 11. 16:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%
En tudnek beszelni udvariasan es nyugodtan a szomszedoddal. A munkamban gyakori a panaszkezeles .
2021. jún. 11. 18:30
 13/17 anonim ***** válasza:
Ha ez szeparációs szorongás (esélyes), az a gazdinak is rossz, más rossz szokásokat is felvehet a kutya, fontos kezelni.
2021. jún. 11. 20:27
 14/17 anonim ***** válasza:
85%
9-10-es, az ugye kapis, hogy este 10 után kuss van? Én addig hivogatnám az idiótájára meg a dögjére a rendőröket, meg bekenném fossal az ajtaját, hogy vinnyogva költözne el.
2021. jún. 11. 23:10
 15/17 anonim ***** válasza:

Kerdezo kerj meg vkit,akid tud nyugodtan tarsalogni es problemat megoldani stb,h beszeljen a szomszeddal. Lehet,h nem gondolja ,h hallod/zavar. Lehet,h nem tud rola.

Lehet ,h kizarja a kutyat a furdobe es ott rosszul erzi magat.

2021. jún. 12. 04:49
 16/17 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszi a válaszokat eddig. Valószínűleg tényleg az lesz az első lépés, hogy a szomszéddal beszéljek. Szerencsére lehallatszik tőlük elég zaj ahhoz, hogy észleljem, amikor nyugodtabb hangulatban van, tervezem ezt a pillanatot kihasználni.

Arról mindenképp tud, hogy esténként ugat a kutyája, mert néha hallom, ahogy ráordít, hogy kussoljon (nyilván a kutya ezt nem érti és a "parancsot" se teljesíti).

Otthon kertes házban laktam de a kutyánk bent volt a házban az idő 90%-ában. Csak akkor ugatott, ha jelezni akart valamit (engedjük ki a házból vagy néha amikor a kajánkat kunyerálta).

Nem nagyon értek az állatokhoz, ezért sincs sajátom, tudom, hogy sokan azt gondolják, a kutya akkor is ugat, ha csak szimplán unatkozik. De én azt gondolnám, hogy egymagában csak akkor ugat ennyi ideig, ha valami baja van. Mert itt a panelban ő az egyetlen, aki egész nap tolja, nem a többi kutyával ugatják egymást.

2021. jún. 12. 12:36
 17/17 anonim ***** válasza:
Kerdezd meg,h hol van a kutya,amig ok nincsenek otthon vele? Nem lehet,h fazik vagy kenyelmetlen neki az a helyseg ?
2021. jún. 13. 00:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!