Kezdőoldal » Állatok » Egyéb kérdések » A közvetlen szomszédunkban...

Ildi321 kérdése:

A közvetlen szomszédunkban ugató kutya van aki éjjel-nappal ugat! Feljelentettük már őket a jegyzőnél, még nem történt semmi, Lehet-e komolyabb baja a kutyának ha lefújom a kerítésen keresztül?

Figyelt kérdés
Feljelenthet-e a gazdája? Egyébként nem vagyok állatkínzó, szeretem az állatokat, de ha egy kutya közvetlen a közelünkben zaklat éjjel-nappal és a gazdája is egy idióta, egyszerűen úgy érzem már nincs más választásom! A gyerekem játszik a kerítés mellet és vonyítva-visítva ugat mellette a kutya, a gyerekeim már félnek is! Lekerítettük a telket, hogy ne lásson át, de a hangokra így is ugat mint egy nem normális!
2017. nov. 16. 18:21
 1/8 anonim ***** válasza:
54%
paprika spray-vel? A kutyának örök "élmény" marad, de nem hiszem hogy különösebben a kellemetlenségen kívűl baja lenne tőle
2017. nov. 16. 18:34
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Attól a kutya nem fogja abbahagyni, csak neki ártasz vele, valószínűleg a gazdája elhanyagolja és unatkozik.

A jegyzőnél írásban tettél feljelentést? Mert a szóban tett feljelentés semmit sem ér. Írásban kell, kés ha nem történik semmi kell újra meg újra birtokvédelmet kérni, azt nem hagyhatják figyelmen kívül.

2017. nov. 16. 18:36
 3/8 anonim ***** válasza:
57%

Állatkínzás lefújni a kutyát, szóval nem csak feljelenthet, hanem akár börtönbe kerülhetsz miatta.

Próbálj meg kulturált, emberhez méltó megoldást találni.

2017. nov. 16. 18:36
 4/8 anonim válasza:
39%
Fújd le anyádat hülye gyökér
2017. nov. 16. 18:47
 5/8 EvaSz86 ***** válasza:
100%
Én is azt javaslom, hogy jegyzőnél, írásban jelentsd be...ha van szomszédod, akit szintén avar, akkor próbáld meggyőzni, hogy menjen veled, vagy írja alá a papírt ő is. Értem én, hogy nagyon zavaró, de ha lefújod, azzal a kutyának is ártasz, meg saját magadnak is. Ez nem a kutya hibája, hanem a gazdájáé...nincs nevelve a kutyus, nincs szocializálva, unatkozik egy ingerszegény környezetben...gondolom a kapun/kerítésen kívül még nem volt...így ha hall valamit, vagy lát valami új, érdekes dolgot, akkor ugat. Nem fogsz vele semmit megoldani, ha lefújod. Ha nem lehet megbeszélni a gazdájával, akkor csak a hivatalos bejelentés marad. Bár azt sem értem, hogy ez a helyzet, hogyhogy nem zavarja a gazdáját...engem is zavarna, ha az én kutyáim megállás nélkül ugatnának.
2017. nov. 17. 09:11
 6/8 anonim ***** válasza:
73%
A jegyzőnél jelentsd be .nem tudom milyen állapotban van a kutya gondolom nem foglalkoznak vele,ha túl sovány lenne akkor el is vitethetik nálunk a faluban volt rá példa ott is mindig ugatott sovány is volt "nem megfelelő ellátás".A kutyát elvitték az állatvédők ill.a gazda pénzbüntetést ill.felfüggesztett börtönt kapott.
2017. nov. 17. 11:33
 7/8 A kérdező kommentje:
Többször próbáltam, szépen kértem, hogy szóljon rá, találjunk közös megoldást, hogy ne közvetlen a ház falánál legyen tartva a kutya, nem igazán született eredmény. Biztosan nem érzi jól magát a kutya, a gazdája nyugdíjas, ez egy olyan fajta kutya amelyik igényli a több mozgást, törődést, stb.... soha nem jelentetnünk fel senkit, de a jegyzőnél már jeleztük, írtunk levelet birtokháborítás címen, ez volt augusztus közepén, azóta nem történt semmi, persze még neki áll feljebb, ő van megsértődve. Nem kínzok kutyát, semmilyen állatot, de ha már annyira elviselhetetlen, hogy a gyerekem fél kimenni a kertbe mert ott ugatja meg szegényt mérgemben nem tudok már mást kitalálni. Akkor személyesen fogok kopogtatni a jegyzőnél, meg fogom mutatni a felvételeket is amik készültek.
2017. nov. 19. 18:39
 8/8 anonim ***** válasza:
75%
Csúzlit a dögnek.Sajnos le se szarja a jegyző a dolgot.Azt a sok barmot meg aki védi az ugató dögöket meg a köcsög gazdáikat összezárnám egy távoli szigetre aztán hallgathatnák éjjel-nappal az ugatást.
2017. dec. 3. 23:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!