Puli kutyát hogy kell leszoktatni a boka harapásról?
2 hónaposan ne nagyon sétáltasd, mert az oltási programja még nincs kész.
A legjobb amit tenni tudsz az a kutyaovi, ott minednt meg fogsz tanulni.
Szia, a miénk is így kezdte, csípkedett néha, de elég keményen rá lett szólva. Annyira okos kutyák egyébként, abba is hagyta gyorsan, csaholgat meg terelget még most is, ha játszol vele (vagy ő akar játszani), de nem csíp oda. A kezünket még mindig "rágja", ha meglát minket - de elég vicces, édesapámét egyáltalán nem, mert ő a falkavezér, enyémet és anyukámét igen, de egyáltalán nem fáj, nem harap, csak így tátott szájjal közlekedik és mindig belenyúlok a szájába, ahogy pörög forog örömében körülöttem :D Állati jópofa.
A megmorgás jó fél éves koráig megvolt nálunk is, sőt nekem is odacsípett egy-kétszer, mikor rágott valamit, amit nem szabadott volna, és odanyúltam, hogy megakadályozzam. Olyankor megfogtam a grabancát és elhúztam onnan, kicsuktam a teraszra/be a házba, ilyesmi. (Nem emeltem fel grabancánál fogva, még mielőtt... csak megfogtam és elhúztam.)
Mi a helyzet azóta?
Milyen gyakran sétáltatod?
A többi emberrel milyen a viszonya?
Szabadon van? 😊
Bokán harapott?
Be van oltva veszettség ellen?
Szia!
Nekünk lassan 10 éve pulink van. Utcáról befogadott kutyus. Nagyon akaratos, de egyben szerethető. :) A bokaharapást a miénk csak akkor csinálja, ha nem foglalkozunk vele. Imád labdázni, naponta kell vele. Ha nincs meg ez az elfoglaltsága, akkor jön a bokarágás. Teljesen szerintem nem lehet leszoktatni róla, legalábbis a miénket, pedig nagyon sokat foglalkoztunk vele, neveltük.
A nevelt puliról, amit még el tudok mondani: Mi megtanítottuk, hogy nem mehet ki az utcára semmilyen körülmények között, kaját csak gazdától fogad el. Fekszik, gyere, ül, ugrik dolgokat tudja vezényszóra. A szépen és a nono szavakra abbahagyja azt a tevékenységet, amit éppen csinál.
Kutyasuliba nem járt, itthoni nevelést kapott csak. Sétálásra pici korától fogva nem lehet rávenni, de mivel kertes házban lakunk, jól elvan. :) A pulikra jellemző sértődékenység a miénknél fokozott. :) Anyukám egyszer rálépett véletlen a lábára, napokig nem akart tudomást venni róla, figyelmen kívül hagyta teljesen anyumat.Amit még tapasztaltam, hogy nagyon ragaszkodó.Mindig a közelünkben akar lenni. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!