Hogyan szoktassam le a kan kutyám arról, hogy harapjon? Lent
Az én kutyám is csípked, ilyenkor megállok a játékban, nem dobom a labdáját, elengedem a kötelet (vagy épp ami van). Ha nem jön rá, hogy miért csináltam, és folytatja, akkor határozottan rámordulok, hogy "Fejezd be!". Ő szinte mindig veszi az adást és visszafogja magát (5 éves németjuhász, kicsit agresszív/hirtelen jellem, de alapjában véve nem egy véreb, nem akar ártani senkinek).
Ha a tied is ezt csinálja, akkor valami ilyesmivel kell próbálkozni. Ha komolyan harap, agresszivitásból, akkor ott komoly a gond. Akkor a legjobb a kutyasuli.
Nem agresszióból... hanem dominanciából.
Őszintén szólva szerintem ez bőven nem az a szint ahol szidni kéne a kutyát.
Nem egy muskátlit ásott ki, hanem a gazdáját harapta meg.
Konkrétan fizikailag fegyelmez.
Itt nincs helye szavaknak, ő se megugat téged. Ugyanazt kell neki adni, fizikailag fegyelmezni.
Csak keményebben, mint ahogy ő fegyelmez téged, különben lerázza magáról.
Egyébként tipikus viselkedés, ösztönös, természetes, és egészséges, ez a természet rendje, erre vannak genetikailag kódolva.
Folyamatosan tesztelik a "górét" hogy vajon elég kemény e a falka irányításához.
Csak így biztosíthatják, hogy a legerősebb (nem fizikailag, hanem mentálisan!) legyen a falka élén.
Szóval ha erre nem válaszolsz megfelelő higgadtsággal, és erővel, akkor a következő hónapokban ez a dominancia máshol is elő fog jönni, és egyre rosszabb lesz.
Egyébként milyen fajta, vagy fajta jellegű?
Nem terelő véletlenül?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!