A kutya könyöke és bokája ki van kopva?
Figyelt kérdés
Sokat szokott kúszni és ezért ki van neki kopva s bokája és a könyöke, látszik a bőre és a kis lyukak rajta ahonnan ugye nő a szőr. Ez ellen lehet valamit tenni?2018. febr. 4. 13:20
1/2 anonim válasza:
Sajnos nem nagyon. Nekem a kutyák, semmi extrémet nem csinálnak, csak ahogy a kövön/betonon fekszenek egyszerűen kikopik a szőrük és nem lehet mit tenni ellene. Én hintőporozni szoktam néha, és az jót tesz nekik. Persze ügyelni kell, hogy nem szabad akkor hintőporozni, ha nyílt seb van rajta.
2/2 anonim válasza:
Kinti kutyák mindegyikénél megfigyelhető sajnos, a bőr elszarusodása ezeken a területeken (a folyamatos mechanikai behatás ellen így védekezik a bőr, máskülönben állandóan kisebesedne).
Én neogranormonnal kentem a kutyám könyökét 3 éven át, és így sikerült elkerülni ezt a problémát. De ha már kialakult akkor sokat tényleg nem tehetsz ellene. Viszont figyelgetni kell, néha megtapogatni ezeken a helyeken, mert daganatos csomók gyakran kialakulhatnak itt, szintén a mechanikai hatások következtében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!