Milyen tulajdonságokkal bírna, egy amerikai staffordshire terrier és egy kuvasz keverék kölyök?
Szerintem válasz a két fajta közzül, kutya fajtát amúgy sem valami jó keresztezni főleg két ilyen domináns kutyát (nagy esélyel idegrendszeri problémája lesz).
A kuvaszt én tudom ajánlani nekem az van én nem értem akik az mondják hogy egy gazdás kutya meg agresszív, kérdezem azoktól neveltek már kuvaszt, ha igen és ilyen lett akkor nem jol nevelték, az én kuvaszom egy rettentő barátságos kutya nappal bárkit be enged soha senkivel nem ellenséges, az hogy este sokkal dominánsabb az meg nem baj, este jobban kell a házat őrizni. De tényleg nagyon sokat kell nevelni (mint minden kutyát), de megéri egy igazi bújós jópajtás lesz belőlle 😍😍😍
Egyetértek a 16-ossal.
Nekem több kuvaszom van, és korábban is volt. A 80-as évekhez mérten, sokat torzult a fajta. A mostani kuvaszaim közül az egyik tenyésztőtől való, sajnos látszik, hogy a kuvasz tenyésztése lesilányult, családi kutya irányába ment el. Mérete alatta marad egy tanyasi, falusi kuvasznak, a tömör, vastag bunda helyett egy silány minőségű szőre van, valóban barátságos, kedves mindenkivel, sajnos ez mellett még gyáva is. A falu helyekről beszerzett kuvasz, hiába nincs törzskönyve, küllemében, viselkedésében még mindig az ősi megjelenést és viselkedést hordozza. Vidéken, a kuvasz gyakoribb, mint a városokban, a vidéki gazdákat nem a törzskönyv érdekli, hanem a kutya tulajdonsága, és ők ezek alapján szelektálják vagy keresztezik a kutyákat. Ez épp olyan, mint egy puli, akit ha egy városi tenyésztőtől megvesz az ember, bármilyen díjnyertes legyen küllemében, sosem lesz jo terelő és munkakutya. A tenyésztők sajnos a kiállításokra és a díjakra hajtanak, ezért a szépség felváltja az ősi tulajdonságokat, amikre ezek a kutyák ki lettek tenyésztve. Ezek a a fajta szelekciók vezetnek a beltenyészetekhez és a kutya betegségekhez, és a kutyák allergiájához (az allergiát gyakran az is kiválthatja, hogy a kutya nem a természetéhez, a fajtája igényeihez mérten van tartva, pl.: egy nagy mozgásigényű, aktív kutyát lakásba zárva tartanak, vagy egy kenelbe zárva éli az életét, hogy ne tegyen kárt a kertben). Manapság sok kutya életben sem tudna maradni a rengeteg oltás nélkül, amit már kölyökként megkap, pedig a kuvasz 1000 évvel ezelőtt is létezett, pedig semmilyen betegség ellen nem kapott oltást, sek védelmet.
Egy kuvasznál hiba, ha barátságos az idegenekkel, ha félénk, gyáva vagy ilyedős, ha lekenyerezhető, és ha hiányzik belőle az öntörvényűség, vagyis feltétlen engedelmes mindenben. Aki ugy gondolja, hogy kutya es kutyafajta között nincs különbség, és minden fajtának ugyanazokat a tulajdonságokat kell hozni, azokban az emberekben hiányzik a tisztelet és az alázat a természet felé. Ezért lenne fontos, hogy úgy válasszunk kutya fajtát, hogy mérjük fel mire van szükségünk a kutyában (társ, játszópajtárs, családi kedvenc, patkány elleni védelem, ház vagy terület őrzés, stb..) és figyelembe kéne vennünk a választott fajták igényeit, viselkedését, és ennek megfelelően választani. Sajnos a mai korban divat, árfekvés, különlegesség, termet, vagy küllem alapján választanak az emberek, és a kutyát kényszerítik bele, az általuk biztosított élethelyzetbe, és a kutyától várják el, a 100%-os alkalmazkodást.
Aki valóban ismeri a kuvaszt, az tudja, hogy hiába szeret a gazdival labdázni, a legnagyobb öröm a számára, amikor szabad tartásban, kenel nélkül él, és védelmezi a területét. Félelmetes tud lenni, a kerítésre rárontó kuvasz, de egy masszív kerítés biztonságban tartja a kint lévőket.
Biztos megosztó az én véleményem, nem az a célom, hogy mindenki egyetértsen velem, hanem az, hogy gondolkodásra serkentsem az embereket.
Őszintén? Ritka ronda.
Ha nem vesszük a belső tulajdonságokat..:F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!