Milyen tulajdonságokkal bírna, egy amerikai staffordshire terrier és egy kuvasz keverék kölyök?
Ami mindkét szülőre jellemző, az 100%,mivel homozigóta domináns.
Ami csak az egyiket jellemzi az 50-50%
Illetve a maradék nagyszülőktől, vagy régebbi ősöktől öröklődött tulajdonság 15-25%
Lehet még egyedi tulajdonság is, ez 0-5%
Ennyit tudtam segíteni
Meg nem talalkoztam ilyesmi keverekkel, azt hiszem nem veletlenul. Maga a kuvasz sem egy konnyu eset, makacs, onfeju, onallo munkara tenyesztett hiszen pasztorkutya, kicsit maganak valo. Teruletvedo, es sokszor egygazdas.
Az amstaff, hiaba csaladi kutyakent tartjak sokan, ő is a makacsabb fajtak koze tartozik, ha nincs lefarasztva, akkor konnyen valik kezelhetetlenne, unalmaban rombol. Lenne egy nagyon energikus orzo-vedo kutya valoszinuleg. Kullemre meg el sem tudom kepzelni.
Volt már kuvaszod? A kuvasznak nem az kell, hogy futtasd mint egy agarat, vagy labdázz vele mint egy labradorral. Persze, szeret játszani a gazdájával, de csak ez neki édes kevés. Őt az teszi igazán boldoggá, ha védheti a területét egész nap, és támadhatja a kerítésen keresztül az utcán elhaladókat. Bárányok őrzésére lett szelektálva évszázadokon keresztül, manapság kevésbé a bárányokat, inkább a területét de az őrzés teszi igazán boldoggá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!