Mikor fogják végre vizsgához kötni, ki tarthat harci kutyát?
Őszintén? Szerintem alapból a kutyatartást, sőt az állattartást úgy általában, nagyon durván be kéne szabályozni törvényileg. Egy katasztrófa, amit a kutyatartók művelnek. Legalizált állatkínzás, ami időnként emberekre is veszélyt jelent.
Én a kutyatartók 90%-ára egy szobanövényt nem bíznék rá, sőt a legtöbbet bottal verném, pedig nem vagyok egy agresszív csaj.
A környékünkön rengeteg önsétáltató kutya van, meg kóbor. Volt már ebbőlr többször gond.
A kutyámmal napi 8-10 km lenne a minimum és mindig előre kell tervezni, 100% figyelni kell az utcákat is, nehogy valami kóborkába akadjunk (támadt már nem is egyszer ilyen). Aztán a nem lemozgatott, udvari dísz kutyák...őrjőngenek, ha csak elsétál az ember a kerítés mellett, néhol olyan rozoga a kerítés, hogy rendesen rettegsz. Persze ezeknek áll feljebb, hohgy én mit sétálok el a házuk előtt.
Szomszédaink vettek egy kutyát, annyira leszarják, hogy a kutya szétb-szta aa kerítést és a másik szommszédhoz megy át folyamatosan, szétverte a kertjüket. Csili vili ház, autó, mutatós kutya, de le van szarva, ezért rombol és szökik.
Ivartalanítás, ez a másik. Helyi csoportban még mindig óbégatnak ha ez a téma feljőn az idősebb nők (!), hogy jaj ők nem veszik el a férfiasságát a macskának, meg hogy így ki fog pusztulni minden kutya meg macska ( ez vicc...de komolyan ezzel érvelnek).
Én meg tavasz-őszig fosok, hogy ne találjak alomnyi kisciciát, kiskutyát ahogy sétálunk, mert akkor az az én felelősségem és a szívem szakad meg. Gyerekvállalásról ugyanígy gondolkodom, borzalmas milyen körülmények között látok itt is gyerekeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!