Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mikor fogják végre vizsgához...

Mikor fogják végre vizsgához kötni, ki tarthat harci kutyát?

Figyelt kérdés
Annyi ostoba véglény tart divatból harci kutyát, aztán ha a már nem bírnak vele, útnak eresztik. Mikor fognak az állatvédők végre fellépni és harcolni azért, hogy bizonyos fajtákat csak megfelelő előképzettség és vizsga után lehessen tartani?

2021. márc. 13. 15:26
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
100%
Figyelj nem akarlak elkeseriteni, de egy növény IQ. val vállalnak gyereket es semmit nem csinálnak vele.
2021. márc. 13. 15:33
 2/23 anonim ***** válasza:
75%

Őszintén? Szerintem alapból a kutyatartást, sőt az állattartást úgy általában, nagyon durván be kéne szabályozni törvényileg. Egy katasztrófa, amit a kutyatartók művelnek. Legalizált állatkínzás, ami időnként emberekre is veszélyt jelent.

Én a kutyatartók 90%-ára egy szobanövényt nem bíznék rá, sőt a legtöbbet bottal verném, pedig nem vagyok egy agresszív csaj.

2021. márc. 13. 15:38
 3/23 anonim ***** válasza:
51%
Harci kutya? Az milyen? Amire te gondolsz, azok elég izmos kutyák, de egyik kutya sem harci. El kell szomorítsalak. Nincs olyan, hogy harci kutya. Ösztönből mindegyik tud harci lenni, még a legcukibb retriver is. Csak itt annyi a különbség, hogy vannak erős kutyák. Egyébként a Chihuahua-k is egy agresszív kutyák, csak gyengék ezért nem lehet hallani olyanról, hogy letépte ezt a végtagot stb. Egyébként pedig, a normális tenyésztők éretlen gazdinak oda sem adnak egy ilyet. Mondom ezt úgy, hogy felneveltem egy Amstaff keveréket és egy pitbull-t is. Egyik sem lett egy vérengző fenevad. Sőt, imádott a gyerekekkel játszani, figyeltek arra, hogy ne döntsenek fel senkit. A szaporítókkal akik ideggyenge kutyákat adnak el, azok úgyis illegálisan csinálják, tehát nem tehet ellene semmit a törvény, max ha feljelentik őket.
2021. márc. 13. 15:41
 4/23 anonim ***** válasza:
81%
Mikor fogják végre vizsgához kötni hogy ki tarthat kutyát? (vagy bármilyen másik állatot)
2021. márc. 13. 15:43
 5/23 anonim ***** válasza:
30%
Amúgy miért lettem lepontozva? Csak kimondtam az igazat.
2021. márc. 13. 15:48
 6/23 A kérdező kommentje:
Igenis vannak a kutyák között veszélyesebb fajták, ez nem nevelés kérdése! Felénk is él egy tenyésztő-szerűség, aki elvileg nem szaporító, de ha kiviszi a pit bulljait sétálni, egyet sem mer elengedni, mert minden kutyával agresszívek. Sőt, ő üvölt mindenkire, akinek a kutyája póráz nélkül sétál, hogy a közelébe ne menjen senki, mert nem marad sok a kutyájából...
2021. márc. 13. 16:12
 7/23 A kérdező kommentje:
A kutyások, akik pl a Hajógyári szigetre is kijárnak és ott lemozgatják a kutyákat, mind normálisak, jól nevelt kutyákat engednek el. De ha megjelenik egy harci kutya, mindig verekedés a vége. És nem a vizsla, vagy a labrador kezdi a balhét sohasem!
2021. márc. 13. 16:14
 8/23 anonim ***** válasza:
100%
Képzés kellene és abból vizsga, csak vizsgával az első kutyások meg lennének lőve. Viszont probéma az is, hogy a már meglévő szabályok sincsenek betartatva, addig mit várunk?
2021. márc. 13. 16:15
 9/23 anonim ***** válasza:
92%
Pontosan azt írtam, hogy vannak kutyák akik erősebbek, agresszívebbek, de ezek nem legálisan vannak szaporítva. Egyébként pedig minden nevelés kérdése. Pitbullok és ezek pedig domináns kutyák, korán szocializálni kell őket, ha ez nem történik meg, olyanok lesznek mint amilyenekről írtam/írtál. Olyan kutya, hogy harci továbbra sincs.
2021. márc. 13. 16:17
 10/23 anonim ***** válasza:
98%

A környékünkön rengeteg önsétáltató kutya van, meg kóbor. Volt már ebbőlr többször gond.

A kutyámmal napi 8-10 km lenne a minimum és mindig előre kell tervezni, 100% figyelni kell az utcákat is, nehogy valami kóborkába akadjunk (támadt már nem is egyszer ilyen). Aztán a nem lemozgatott, udvari dísz kutyák...őrjőngenek, ha csak elsétál az ember a kerítés mellett, néhol olyan rozoga a kerítés, hogy rendesen rettegsz. Persze ezeknek áll feljebb, hohgy én mit sétálok el a házuk előtt.

Szomszédaink vettek egy kutyát, annyira leszarják, hogy a kutya szétb-szta aa kerítést és a másik szommszédhoz megy át folyamatosan, szétverte a kertjüket. Csili vili ház, autó, mutatós kutya, de le van szarva, ezért rombol és szökik.

Ivartalanítás, ez a másik. Helyi csoportban még mindig óbégatnak ha ez a téma feljőn az idősebb nők (!), hogy jaj ők nem veszik el a férfiasságát a macskának, meg hogy így ki fog pusztulni minden kutya meg macska ( ez vicc...de komolyan ezzel érvelnek).

Én meg tavasz-őszig fosok, hogy ne találjak alomnyi kisciciát, kiskutyát ahogy sétálunk, mert akkor az az én felelősségem és a szívem szakad meg. Gyerekvállalásról ugyanígy gondolkodom, borzalmas milyen körülmények között látok itt is gyerekeket.

2021. márc. 13. 16:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!