Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül kb. egy német...

Mennyibe kerül kb. egy német juhászkutya egy hónapban?

Figyelt kérdés
Oltások, játékok, eledel, mindennel együtt.

2021. máj. 24. 17:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
79%

"Egy német juhászkutya ha hím akkor 30-40kg"

Inkább 40-50 kg (nekem volt 2 is, mindkettő az 50 kilót karcolta, pedig túlsúly nem volt). Azért nehéz ezt így megmondani, mert nagyon attól függ, mit adsz neki. Etetheted ilyen 300ft/kg tescós szarral is, vagy wolf of wilderness-szel is, ami kb 1300/kg, de persze van még drágább kutyakaja is. Azért nem árt egy minőséget belőni, ami nem a pedigree és társai.

A jófajta bolha/kullancs elleni cuccokat az állatorvos kiló szerint adja, úgyhogy esélyesen az is húzós lesz. A mienk bravectot kapott, 2+negyed kellett neki, 20+ ezer/alkalom. Oltás jóárasan 20 ezer (ismerősünk a doki). Meg hát ugye annyit költhetsz játékokra, amennyit nem szégyellsz, időnként a fekhely is cserés, jutifalatok stb, ha jártok kutyasuliba, az sincs ingyen.

Szerintem havi átlag 40 ezer körül lehet kihozni úgy, hogy minőségi kaját eszik, de suliba pl nem jár, mert te meg tudod nevelni rendesen.

2021. máj. 26. 11:46
 22/26 anonim ***** válasza:
22%
Jaaa, és igen... Német juhászt nehogy vegyél kéz alól magánszemélytől, pláne szaporítótól, mert ennek a fajtának rohadt sok baja lehet, ha nem hozzáértő tenyészti, megfelelő szűrésekkel. Erre meg inged gatyád rámegy a dokinál, sajnos tapasztalat.
2021. máj. 26. 11:48
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
Német juhászt azért ne vegyél szerintem, mert a tenyésztőknél eléggé beltenyészet alakult ki, is hiába a szűrés, betegségekkel küszködnek a kutyusok. Persze ettől függetlenül te döntésed, én csak egy "belső infót" szivárogtattam ki, a te érdekedben.
2021. máj. 26. 11:54
 24/26 anonim ***** válasza:
28%
22 vagyok, ezt is olvastam már, amit a 23 ír, hogy sikerült már annyira tönkretenni a fajtát, hogy a törzskönyv se garancia semmire :( pedig szuper kutyák.
2021. máj. 26. 11:57
 25/26 anonim ***** válasza:
49%

Sajnos a többi kutyafajtára is ez fog várni, azáltal, hogy a fiatal egyedek (akár tenyésztőtől akár nem) ivartalanítva vannak, a tenyésztők még csak egymás kutyáival keresztezik őket, így nincs vérfrissítés, a gén állomány elsatnyul, és egyre több betegséggel és rendellenességgel küszködnek a fajtatiszta kutyák. Köztudott, hogy egy keverék eb, még a betegségekkel szemben is ellenállóbb, akár oltások nélkül is egészséges marad, és a fajtatiszta kutyák minél szűkebb csoport között vannak keresztezve, annál silányabbakká válnak generációkon keresztül. Jelenleg a kuvasz fajtánál épp ezért vezették be, hogy bármilyen tanyán született tk nélküli kuvaszra genetikai vizsgálat alapján igényelhetővé válik a tenyésztők számára a törzskönyv, hogy változatosabb gén állományt tudjanak ezáltal létre hozni.

Talán a tenyésztőket és ezt az ősi fajtát éppen az általatok szaporítóknak nevezett háznál illetve tanyákon született kutyák fogják megmenteni a kihalástól.

A valódi szaporítók, akik ellen a törvény igyekszik fellépni, azok több 10 vagy akár 100 kutyát is tartanak, kizárólag elletés céljából, ezekből is csak a keresett, drága fajtákra mennek, és akár 40-50 milliót is zsebre vághatnak egy évben a kutyáikból. Ezt kellene felismerni, ez a szaporító tevékenység, nem az, amikor valakinek van egy kutya párja, és időnként kölykeik születnek.

2021. máj. 26. 13:22
 26/26 anonim ***** válasza:

Kb. egy évvel ez előtt kérdezted, de hátha érdekes még számodra:

Havi szinten vezetem a 30 kilós szuka németjuhász-husky mixem költségeit, eddig az alábbiak jöttek ki:

Etetés szuperprémium táppal: 11.840 Ft/hó (ugyanez BARF-al 14.870 Ft)

Etetéshez kiegészítők (vitaminok, lazacolaj, stb.): 1.956 Ft/hó

Rágcsák a napi fogápoláshoz vacsi után (marhabőr rágórúd, marhafejbőr, marhafül): 3.335 Ft/hó

Élősködők elleni védekezés (Vectra 3D-t és Milprazont nagyobb mennyiségben vettem, így kedvezőbb volt): 4.015 Ft/hó

Állatorvosi díj (éves oltás, vérteszt): 3.367 Ft/hó

Összesen ~25.000 Ft

El ne felejtsük a felszereléseket, hámokat, keféket, játékokat, fekhelyet, etetőtálakat, kutyakennelt... ez egy összegben 470.000 Ft (1,5 év alatt, de ehhez már nemigen rakódik plusz költség)

Mindent úgy vettem, hogy alapból nagyobb tételben, vagy kedvezményesen, általában a Zooplusról az akciókat megvárva. Facebook Marketplace-en pedig szinte féláron lehet tápokhoz jutni, tudom ajánlani mindenkinek.

Oh és majd elfelejtettem, heti szinten járok a kutyával terápiára is, mert nem túl szociális lény (sanyarú előéletű örökbefogadott), illetve tanulunk hasznos dolgokat az oktatóval a mindennapi élethez. ~20.000 Ft/hó

2022. márc. 2. 12:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!