Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyibe kerül kb. egy német...

Mennyibe kerül kb. egy német juhászkutya egy hónapban?

Figyelt kérdés
Oltások, játékok, eledel, mindennel együtt.

2021. máj. 24. 17:10
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
39%
Az attól függ. Februárban pl. kicsit olcsóbb.
2021. máj. 24. 17:12
 2/26 anonim ***** válasza:
86%
A miénk havi 70~ (+évi oltásai 30e).
2021. máj. 24. 17:15
 3/26 anonim ***** válasza:
76%
Úristen! Havi 70 egy kutyára? Hát az egy komplett hitel törlesztőrészlet...
2021. máj. 24. 17:19
 4/26 anonim ***** válasza:
36%

70-re azt mondod uristen? Az en kutyam siman a duplajaban van :)

Havi orvos (kullancsirto, altalanos vizsgalat) ... havi szallitas (napi 2-3 kirandulas) ... parkolas (atmenetileg nem kellett fizetni - na de mostantol) ... kutyaiskola (oktato-jutifalat-egyebek) ... napi 2x etkezes (legjobbat kapja mindenbol) ... jatekok, ragcsacsont es aprosagok (havonta ez sem keves).

De jo is lenne, ha 70 ezerbol kijonne egy honapban ... majdnem 100 kilos orias kutyam van :)))

2021. máj. 24. 17:27
 5/26 anonim ***** válasza:
89%

Hiaba 100 kilos ez rengeteg penz ra. Persze ez attol is fugg mi kell a kutyanak.

Nalunk pl nem kellett vinni kutyaiskolaba, ragocsontokat se kell neki 2 naponta venni (mi heti/2 heti szinten szoktunk neki adni fogapolas celjabol, amugy meg mar tul van azon az eletszakaszon hogy mindent megrag) es altalanos vizsgalatra se kullancsra nem visszuk havonta (? Ezt nem is ertem). Egy bravecto es kesz a kullancs elleni vedekezes 3 honapra. Ha egészséges es jo tapot kap, mozgatva is van nem ertem miert kene havi szinten cipelni.

A kirandulast megertem, de egy 100 kilos kutyat gondolom nem lakasba tartotok. Mi is a kornyekre visszuk, itt is siman lesetalunk annyit mint egy tura utvonalon.

Nem kotekedni akarok ne ertsd felre, de ez nekem eleg abszurd.

2021. máj. 24. 17:36
 6/26 anonim ***** válasza:
30%

Azta. Semmi politika, de a fidesz jól felvitte az emberek dolgát, ha ennyit tudnak csak a kutyára költeni :D más téren is látszik a jobb lét, de ez is mutatja

(Nyugodtan pontozzatok le, de ez kikívánkozott)

2021. máj. 24. 17:41
 7/26 anonim ***** válasza:
11%
Csak viszonyításként. Én a macskámra havonta 500 forintot költök. Ennyi a nagy csomagos Budget macskatáp. Aztán vígan elvan.
2021. máj. 24. 17:54
 8/26 anonim ***** válasza:
69%

Nekem kuvasz kutyáim vannak, ami óriás kutyának számít, 40 és 60 kilósak, másfél évesek. 3 havonta kullancs és bolha irtó, kb 25 ezer a két kutyára. Havi szinten egy középkategóriás tápot esznek (pedigree), kb 25 kiló fogy havonta. Mellette csirkefejből megesznek egy hónapban kb 60 kilót (100 Ft/kg). Pulykafarhátból havi kb 15 kilót kapnak, a havi mennyiségű nagy kutyakonzerv kb 14 doboz. Ez mellett minden házi maradékot megesznek.

Lehet hogy sokan lepontoznak azért, mert vegyesen etetem a kutyákat, de amíg a nagytestű kutyák 8-9 évet élnek a minőségi tápokon, a korábbi kuvaszunk is több mint 13 évet élt.

A kutyaiskolát következetes neveléssel és rendszeres foglalkozással ki lehet váltani, hogy a kutya fegyelmezett és szófogadó legyen. Persze, ha valakinek ez nem megy, jobb ha szakemberhez fordul vele.

2021. máj. 24. 18:02
 9/26 A kérdező kommentje:

Nem szélsőségekre vagyok kíváncsi (közel 100kg). Annak nem sok értelme van ha ez alapján általánosítasz. Egy német juhászkutya ha hím akkor 30-40kg, ha nőstény akkor 22-32kg. Szóval egy átlagos testsúlyú kutyára gondoltam (így van értelme a kérdésnek amúgyis).

Tehát ennek megfelelően várnám a válaszokat majd. :)

2021. máj. 24. 18:03
 10/26 anonim ***** válasza:
61%
100 kg?? Mégis milyen fajta kutya amelyik 100 kiló? Még egy tibeti masztiff sem éri el azt.
2021. máj. 24. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!