Mennyibe kerül kb. egy német juhászkutya egy hónapban?
Lehet van 5 db 20 kilós kutyája és úgy jön ki a 100.
Másik lehetőség: Nagyot mondó, magát tehetősének beállító hazug kisebbségi komplexusos.
Kedves 5-os ... ketelkedhetsz, bar azert egy kicsit bant, hogy hazugsagot feltetelezel a masikrol ... pedig csak fantaziatlan vagy.
De! Varosban lakik a 100 kilos kutyam es kepzeld el, nekem naponta 3x autoba kell ulnom, hogy kivigyem a zoldbe mert a haztombkorok nem neki valok. Es azt is kepzeld el, hogy mi NexGardot hasznalunk amit havonta kell adni, a meret miatt 2-ot :) Szoval hamar kijon az osszeg ... foleg ha elmondom, hogy rostelyost eszik a kutyam :) Nem keveset egy nap!!!
Szóval ha jól értem, 140 ezret költesz, a 100 kilós kutyádra, amiről nem tudjuk milyen fajta lehet, pedig úgy láttam már valaki kérdezte (engem is érdekelne). Ha 140 ezer csak a kutyára elmegy, akkor a családodra, gyerekeidre a 4-5x-öse, ebből következik, hogy biztos felelősségteljes munkakörben dolgozol, ha ilyen jól keresel, csupán azt nem értem, hogy van akkor napi 2-3 kirándulásra időd, amit akárhonnan számolok, minimum 4-5 óra naponta. Gondolom magánéleted is van, dolgozol is, alszol is, és talán még a családoddal is töltesz időt. Neked nem 24 órából áll egy nap? Vagy hogy tudod ezt így össze egyeztetni?
100 kilos kutya panelbe igen..🤣
Fantaziatlan. Egy vicc🤣
Szerintem 20 körül van kb.
A bolha-kullancs-szívféreg ellen megéri védekezni, ez a módszertől függően havi 3-6000 ft.
A többi meg a táp, ami nagyban függ a kutya méretétől, a táp márkájától, minőségétől és hogy mennyire jól tudja hasznosítani a tápanyagot az adott kutya. Brit prémium szerintem a még elfogadható kategória, abból havi 12-15 ezer lenne az etetése, a határ meg a csillagos ég, minden extra kiegészítővel, jutalomfalattal, rágókával.
Sulizni is érdemes, egy óra 1500-5000 ig mozog, az átlag emberek vagy másfél-két éves korukig hordják a kutyát heti 1-2x vagy tanfolyamos rendszerben pár hónapig járnak intenzíven, heti 2-4x, majd pár hónap szünet. Sokan persze egyáltalán nem suliznak, szerintem kezdő kutyásoknak érdemes, a nj meg kifejezetten szeret tanulni.
Oltás évi 10 ezer kb
Felszerelések meg egyszeri beruházások szoktak lenni.
Utolsóval egyetértek, havi 20 körül jön ki, de ebben nincs benne az esetleges diszplázia, ha nem tenyésztőtől veszed.
Nekünk a diszplázia műtét előtte röntgennel olyan 170 ezer volt + fizioterápia 8 körül + izületvédő 10 ezer 3 hónapra. Ez már ki is adja a szaporító meg a tenyésztő árának a különbségét :)
Ja és ha bármi egészségügyi baja lesz, akkor nyugodtan lehet számolni 30 ezer körüli kezelésekkel.
Pl fülgyulladás doki + fülcsepp 15 ezer, nálunk most magas volt a phja, ezért vizeletminta 2x meg gyógytáp minimum 50 ezer és ez most egy hónap alatt történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!