A napokban elpusztult hűséges szeretet két héttel ezelőtt megelett kiskutyám. Itt maradt egy kölyök kiskutya gyermeke. Vettem cumit és szereztem kecske tejet.. Most azzal táplálom két napja. Mit tanácsoltok? Hogyan tovább?
Kedves 12, elhiszem hogy nehéz neked értelmezni mert a kérdező sem használt vesszőket és névelőt.
Ha ezek benn vannak neked is értelmezhető?
"A napokban elpusztult hűséges,szeretet, két héttel ezelőtt megelett kiskutyám. Itt maradt egy kölyök kiskutya,A gyermeke. Vettem cumit és szereztem kecske tejet.. Most azzal táplálom két napja. Mit tanácsoltok? Hogyan tovább?"
Akkor mitől halt meg a kutya?
Azért mert szaporította a kölyökkorú kutyát.
Értelmezhetelen a magyarázatod.
Burkoltan mindenkinek lejött hogy szaporította a kölyköt.
Tessék nézd meg a felpontozott erre irányuló válaszokat, közte az enyémet is.
De hagyjuk, reménytelenül csökkent vagy.
6-os válaszadó: Köszönöm az aluliskolázott választ. Válaszod a kérdésemhez semmi köze. Javaslom olvas, értelmezd, és csak ezt követően adj választ. Szerintem rajtam kívül többen kifejtették ez irányban a véleményüket, amit köszönettel nyugtáztam.
Köszönöm a hasznos tanácsokat.
Egy kis előzmény, hogy hogyan és miért is jutottunk el idáig.
Bodzika az anya kutya fajtiszta fehér puli díjnyertes szülőktől származó egyed volt. Tavaly emlő cysztát észleltünk rajta. meg lett operálva és bíztunk benne hogy a daganatot időben eltávolítattam. Sajnos nem így történt. Ezt követően nem vettük észre illetve már későn, hogy a párja bepározta. A vemhesség probléma mentesen zajlott le. De az ellés során már voltak kételyeim. 2 kiskutyát ellett. Az egyik ellést követően elpusztult. A megmaradt egy darab kölyök kiskutya a mamáját 2 hetes korában elvesztette. Tehát ergyértelművé vállt, hogy mesterségesen kell felnevelni ezt a kiskutyát. Tehéntej etetését kizártam, mert az hasmenést okoz, főleg ilyen pici kiskutya esetében. Kutya tenyésztő és egyik kedves állkatorvosi asszisztens ismerősöm tanácsára kecske tej etetését javasolták. A egyik válaszadó jól mondja, hogy megfogja a székletet. Nem minden esetben de előfordulhat, mint a mi esetünkben is. Kikértem állatorvos javaslatát, tökéletes döntésnek ítélte meg hogy kecsketejjel tápláljuk a kiskutyát és a kemény székletre a kajájába etetésenként 3-4 csepp parafin olajat javasolt hogy adjunk neki. Azóta hozzá állt ehhez az étrendhez, a széklet is renbe jött és bízom benne hűséges barátom lesz, mint az anyukája aki 15 évet élt. Köszönöm a hasznos tanácsokat, van amit érdemben megfogadok, és van amit a mi esetünkben kihagyok.
Mégegyszer köszönöm és kívánok nektek minden jót.
Kedves 12-es Előző kommentben leírtam mi történt.
Megjegyezném, nem vagyok tenyésztő!
Ahhoz, hogy tenyésztő lehessen valaki nagyon szigorú szabályoknak kell megfelelni a gazdályának és a tenyésztésre bevont kutyájának.
Mivel jelen esetben fehér puli kutyafajtáról van szó, kérem menjen fel a puli tenyésztők egyesületének a honlapjára és tályékozódhat hogy milyen szigorú szabályok vannak a tenyésztéssel kapcsolatban.
Az istálós megnevezésű kutya tenyésztés és az etetésük módja, elnézést de nevetséges. Nem mondom azt, hogy hasonló esetek nem fordultak elő, de nem tenyésztésben, hanem kutya kereskedelemben, nem tartom kizártnak. Állat és természetvédő révén hallottam, egyesületünkben, hogy hasonló esetben eljártak, ami súllyos büntetendő szankciókat vont maga után.
Elnézést kérek mindenkitől a pontozást illetően, mióta feltettem ide a kérdésemet, most léptem be ide először.
Érthetetlen a számomra, hogy a nevemben pontozásokat hajtottak végre, holott én egy válaszadót sem minősítettem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!