Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyusomat hogyan szoktathat...

A kutyusomat hogyan szoktathatnám rá? Nem viseli el!

Figyelt kérdés

Van egy nőstény Pit bullom. kb 9 hónapos.

És egyszerűen nem tudom a pórázra rá szoktatni.

Rá teszem a pórázt és meg sem mozdul..

De ha be kell zárni valahova,mert jön egy idegen a házhoz akkor is megsértődik.

Nem viseli el ha korlátozni akarjuk.

Szeretném ki izmosítani,de ahoz kéne a póráz is.

Tudnátok tanácsot adni,hogy ne féljen ennyire tőle?

Előre is köszi.

2010. aug. 23. 20:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Amúgy az én kutyám 9 hetesen tudott már 2 parancsot: ül, fekszik. 2 hónaposan tudott nyugodtan ülni a lábamon a mozgólépcsön utazva. Pórázzal, szájkosárral. Metróm a lábam között ült a földön, meg se moccant, föleg, ha azt mondtam neki, hogy elöre nézz, akkor még a fejét se mozditotta el. Buszon pedig az ölemben ült.

Szégyellheted magad!Nem is szereted a kutyádat!!

A kutya szereti a gazdáját, szereti a parancsait érteni és megcsinálni. Te pedig nem is foglalkoztál vele eddig, pedig már majdnem felnött. Elpocsékoltad az értékes idöt az összeszokáshoz.

Segiteni kell a kutyának, hogy a bizalmat visszanyerjed és most erre dupla idöt kell szentelned.

Mindent meg kell próbálni, amivel magadra tudod vonni a figyelmét. Finom falatokkal csalogatni, de csak egy két métert, utána rögtön dicsérni.

De te erre sem vagy jó, mert te nem törödtél vele eddig sem, hamar bele fogsz unni és a kutyád lesz a hibás.

Te csak ámítod magad, hogy mindent megtettél, de nem tudod, hogy mi az az igazi bensöséges kapcsolat egy kutyával. Ha tudnád akkor lenne egy végtelenül kedves és okos kutyád aki lesi a parancsaidat és issza a szavaidat.

Nálatok ez gondolom nem igy van...

2010. aug. 23. 21:50
 12/13 A kérdező kommentje:

Nem hozzám hasonló miatt.

Te nagy okos.

NEm érdekelnek a válaszaitok!

2010. aug. 23. 21:56
 13/13 anonim ***** válasza:

Nézd csak, egy 2 hónapos pitt bull már simán ilyen szinten van: http://www.youtube.com/watch?v=g9huTzb5v1I&p=123D180638084805

9 hónaposat pitből nem találtam, de tessék egy staff meg ezen a szinten van: http://www.youtube.com/watch?v=6be5INm6T_M

Ilyen kemény kutya olyan embernek való, aki így tud nevelni, nem olyannak aki ennyi idő alatt nem bírta pórázhoz szoktatni.

de hogy valami hasznosat is mondjak: Tedd rá, és ne akard sehova vinni, hanem add neki a vacsoráját úgy, hogy húzza maga mögött a pórázt. Így megtanulja, hogy a póráz jó dolog. Ha úgy már mozog, hogy húzza a pórázt, akkor fogd meg a pórázt, és jutalomfalattal csalogasd. Ha megy a kajáért, megkapja. Akár egy egézs étkezést is adhatsz így, szemenként. Aztán ha a kertben már magabiztosan közlekedik pórázon, mehettek ki, és kezdhetitek előlről a jutalomfalattal csalogatást.

Nem is értem, hogy ez eddig hogy nem jutott eszedbe.

És hidd el, nem viccből írtuk, hogyha egy kennelbe záráson megsértődik, akkor még pár hónap és harapni is fog érte.

Szerintem sértődés helyett inkább gondolkodj el azon, hogy miért írja mindenki kivétel nélkül ugyanazt. Nagyokos.

2010. aug. 23. 22:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!