Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktathatnám az...

Hogyan szoktathatnám az udvarra a 11 hetes kutyusomat?

Figyelt kérdés

Sziasztok! egy hete hazahoztunk egy 11 hetes kutyust az egyik barátunktól. Mivel elég változó idő volt, egyenlőre a pincében tartottuk és két óránként kivittem sétálni az udvarunkra, vagy a környéken mentem vele egy kört. Amikor viszont jó idő volt, kint volt délelőtt 10től este fél 9ig. Csak az a gond, hogy minden reggel 6 órakor elkezd ugatni, nyüszögni és felveri az egész házat. Nem az a baja, hogy ki kell mennie, hanem csak annyi hogy egyedül van és menjünk le vele játszani. Próbáltuk ilyenkor visszafogni magunkat, de azért azt sem hagyhatjuk a párommal, hogy az egész családot felkeltse, így lementünk hozzá, amíg mindenki fel nem kelt.

Ilyenkor reggel ha kiengedem, csak jön velem, és ha megállok, leül a lábam mellé. Ha bejövök a házba, akkor felváltva a hátsó és a bejárati ajtónál van és nyüszög folyamatosan.

Ő az első kutyánk és nem igazán tudom, hogy is tudnánk arra rászoktatni, hogy reggel lemegyünk, kiengedjük és szépen nyugisan ott legyen az udvaron.

Egyáltalán mikortól szabad kint tartani a kutyust? keverék kutyus, de ahogy elnézem, picivel lesz nagyobb mint egy tacsi. Az első kombinált oltását már megkapta, két hét múlva megyünk a másodikért.

Mivel most is esik az eső, nem merem kint hagyni, nem szeretném, hogy megfázzon, inkább kiviszem két óránként, de azért az örökké valóságig ezt sem szabad csinálni hiszen az a kutyának sem jó, hogy egyszer otthagyom egyedül, egyszer meg ott vagyok vele.

Kérlek segítsetek, minden ilyen "szoktatásos" tanáccsal segítetek.Előre is köszi :)

2010. ápr. 12. 08:41
 1/4 anonim ***** válasza:

Először is kell neki egy hely a kertben ahol fedeték alá tud húzódni és ahol biztonságban érezheti magát. tehát nagyon gyorsan szerezzetek be vagy építsetek egy kutyaházat. A kutyaházba tegyetek be rongyokat, lepedőket amiknek olyan a szaga mint nektek. Ez az első lépés egy biztoságos kuckó kialakításának.

Azért nem lehettek mérgesek a kutyára hogy veletek akar lenni, hiszen még kölyök Egy embergyereket sem lehet kiskorában csakúgy magára hagyni és elvárni tőle, hogy jól viselkedjen.

A következőt lehet gyakorolni. Kiteszitek a kertbe és bementek a házba. Vártok fél percet és visszamentek hozzá. Örülni fog nektek üdvözöl uhat meg felugrál rátok. Ne foglalkozzatok vele. Fonjátok karba a kezeteket és nézzetek fölfelé. Ha abbahagyja az őrjöngést és megnyugszik, akkor símogassátok dícsérjétek meg. Ezt gyakoroljátok és a tőle távoltöltött időszakot folyamatosan növeljétek. Így megtanulja hogy mindig visszajöttök, és hogy nyugodtan kell viselkednie ha azt akarjátok hogy figyeljetek rá. A kiskutyáknál ez a legjobb "büntetési" módszer, ha nem vesztek róla tudomást, hiszen benne rendkívül erős a késztetés, hogy felhívja magára a figyelmet.

2010. ápr. 12. 14:36
 2/4 Akiteki ***** válasza:
Én is folyamatosan bőgnék, ha bezárnának a pincébe.
2010. ápr. 12. 23:12
 3/4 A kérdező kommentje:

Ezt a "bezárás a pince dologba" nem úgy kell érteni, hogy egy szűk, sötét verembe van elzárva. Elárulom, hogy a pincénk akkora mint az egész házunk alapterülete (és nem, nem egy viskóról van szó)....Zuhogó esőben meg nem fogom kint hagyni a kutyámat(hiszen mint olvashattad, csupán 11 hetes). És nem azért nyüszít, mert milyen szar ott neki, hanem azért mert még játszani akar.

Amúgy meg tanácsra lenne szükségem, nem pedig ilyen "kedves" megjegyzésekre...köszönöm.

2010. ápr. 13. 09:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Hát nem lehet könnyü szerintem futasd az udvarban egy 11 kört és elfárad aztán alszik..
2010. júl. 30. 14:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!