Nemakarom elveszteni a kutyusomat. Mit csináljak?
Könyörgöm ha jó a kerítésem akkor nem szökik ki a beagle.
De egyébként ha ivartalanítva lett volna,akkor hiába szökött volna most nem lenne ez a helyzet.
Ha azt akarom,hogy a kutya ne szökjön ki csináltatok olyan kerítést.
Nehogymár egy beagle akár nekifutásból is át tudjon ugorni egy 2 méteres kerítést..
Ja persze ha szar akkor kiássa magát.
De jó kerítés mellet nem tud szökni.
Minden csak akarat kérdése.Ahogy az is,hogy vigyázunk a szukára,ha tüzel..
Lényeg:van a beagle fajtamentésnek egy SOS-száma:
+36 30 5306234
Hívd fel őket most azonnal(remélem,telefonálásra azért van pénz...)és mondd el a helyzetet,kérj segítséget a kutya orvosi kezeléséhez.
Hívd minél előbb!
Én is vidéken lakom. Létezik már egy jópofa szerkezet: Van 4 kereke, beleülsz és elvisz akárhová. Autónak hívják. Előfordul, hogy az enyém rossz, akkor a szomszédnak is van.
A zöld lé nem mást jelent, mint hogy vérrel keveredett a magzatvíz. Tehát az egyik kölyök már halott vagy most hal meg. Ha nem szedik ki gyorsan belőle, néhány nap nagyon fájdalmas szenvedés után az anya is belehal.
ha valami baja lesz, az csakis a te hibád lesz!!
pénz nincs, de beagle az van... hát ez csúcs. tudod, a kutyát rendesen el kell látni, és orvoshoz vinni, ha szüksége van rá! nem csak akkor vagy a gazdája mikor "hű de aranyos", hanem akkor is, mikor gondja van!
felelőtlen vagy, hogy úgy vállaltál kutyát, hogy még egy nyamvadt orvosi ellátást sem tudsz kifizetni!
már rég ivartalanítani kellett volna, és akkor most nem lenne veszélyben az élete miattad! és feleslegesen megszületett, eleve halott kiskutyák sem lennének nálad. hát gratulálok.
ha valamit tanácsolhatok, akkor az az, hogy legközelebb csak akkor vállalj bármilyen háziállatot, ha van hozzá elég eszed, meg pénzed.
Messzebb levő másik orvos?????? Bízz benne, hogy reggelig túléli, de ha megmarad reggelre, akkor is jóval csökkennek a túlélési esélyei, ha tényleg vérmérgezés.
Figyeljetek rá, hogy igyon, mérjétek a lázát. 38,5 a normális, 41 fok fölött már oldódnak a sejtek, maradandó károsodást okoz. ha lázas, hűtsétek vizes törölközővel. A kicsiket szerintem el kéne tőlük venni. Gondolom nincs holnap suli, úgyhogy mehet a kávé és a virrasztás.
Kitartás.
Kitti: Az a gond, hogy sehogy nem tudja jól csinálni.
Ha valóban halott kölyök és terjed a vérmérgezés, akkor a tejen keresztül a kölykök is károsodnak. (láttam már elpusztulni így almot egy idióta orvos miatt)
Ha meg elveszi, akkor nem kapják meg a fröcstejet, nem biztos hogy túlélik az első hetet.
Most, hogy nem egy, hanem 6-8 kutya halála fog a lelkén száradni, majd meggondolja legközelebb, hogy hagyja kiszaladgálni a tüzelő szukáját, vagy időben elviszi ivartalanítani. (vagy inkább vesz a tescoban plüsskutyát)
Jó persze csak érted, ő egy gyerek (ha jól sejtem) ő nem tehet róla, az egész a szülei hibája. Mármint ennyit már egy gyereknek is illene tudnia kellene a felelős állattartásról, de az is a szülei hibja, hogy nem tanították meg. És a tehetlenség a legrosszabb szegénynek. Ezért gondoltam, hogy amennyit tud, annyit tegyen meg, ezekkel sokat nem ronthat már a helyzeten, de szerencsés esetben akár javíthat is.
Meg hadd virrasszon, a lelkiismeretének is jobb kicsit, meg meg is tanulja belőle a leckét szerintem, és ha felnőttként valaha kutyát vállal, végig tudni fogja, hogy így mégegyszer semmiképpen sem akar járni.
Biztos, hogy bántja a lelkiismerete, de a 8 kutya halála ne az ő lelkén száradjon, hanem a szüleién, mert nekik kellett volna ultrahangra hordani a kutyát már a terhesség alatt, meg az orvosi felügyelet biztosítani a szüléshez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!