Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutyának és macskának jó...

Kutyának és macskának jó kullancsriasztó?

Figyelt kérdés

Van egy 6 éves golden retrieverem és egy 1 éves házi macskám. Mivel a város szélén lakunk és a kutyával minden nap sétálok ezért mindig tele vannak szegény állatok kullanccsal.

Próbáltam már nagyon sok mindent de volt ami egyáltalán nem is használt és volt ami csak azután ölte meg a kullancsot, hogy már belemászott az állatba.

Szóval akár saját tapasztalat alapján tudnátok mondani megoldásokat? A kutya esetében egy 35 kg körüli állatról van szó.

Előre is köszi!

2021. máj. 4. 15:03
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek!
2021. máj. 7. 11:13
 12/14 anonim ***** válasza:
Nekem a kutyám simparica triot kap, a cicám advocatet. Igaz a cica benti, így csak biztonság kedvéért kapja, de a kutyám napi kétszer kint van zöld területen és soha nem volt benne kullancs, bolhás se volt, plusz szívféreg ellen is véd.
2021. máj. 7. 21:40
 13/14 anonim ***** válasza:
Előző vagyok, a spot on és a nyakörv nem tudom hogy működik, de hirtelen a józan paraszti ész azt súgja hogy az riasztó. A tabletta viszont nem, az arra jó hogyha belemegy a kullancs a kutyába akkor meghal (mármint nyilván a kullancs, nem a kutya). Ennek ellenére nekem 10 hós a kutyám és soha egy kullancs nem volt benne, pedig mozgunk rendesen, többször voltunk erdőben is.
2021. máj. 7. 21:46
 14/14 anonim ***** válasza:

Nexgard Spectrát használunk, évek óta semmi gond nincs. Van ilyen ultrahangos bizbasz is a kutyákon, de ezt inkább kabalának nevezném :) Biztos jó a simparica is, de arról nincs tapasztalatom, minden ismerősöm nexgardozik.

Szívféreghajtásra alkalmas tabletta választása esetén mindenképp csináltass szívféregtesztet mielőtt elkezded adni.

"volt ami csak azután ölte meg a kullancsot, hogy már belemászott az állatba"

Ezzel semmi gond nincs, minden tablettás védekezés így működik, előbb megöli a kullancsot, mint hogy ártani tudna a kutyának. Nézd a jobbik oldalát, így beléd sem mászik már :)

2021. máj. 8. 15:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!