Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi segíthetne a kutyámon?

Mi segíthetne a kutyámon?

Figyelt kérdés

Van egy keverék kutyám aki kb 3-4 hónaposan kaptam.

Köztudott volt, hogy szeretnék egy kutyát (az előző öreg volt és meghalt és 1 éve nem volt már kutyám)

Már nézegettem a menhelyek honlapjait, mikor ideállítottak nekem ezzel a kutyával.

Semmilyen szempontból sem felelt meg az elképzeléseimnek, mondtam is, hogy nem kell. (bár nagyon aranyos volt).

Végül sajnos rávettek, és itt maradt.

Nagyon sok gondom volt vele, minden rosszindulat nélkül mondom, hogy ilyen buta kutyát még nem láttam, hónapokig tartott mire szobatisztává tettem, és semmilyen módszer nem jött be, pedig könyveket olvastam ki miatta.

Szerencsére az idő (is) segített.

Ezen kívül a fő bajom vele, hogy ideggyenge, és mindentől fél, ha hall egy durranást azonnal elfut a kertben is, ha pórázon sétáltatom akkor csak megriad, de egyébként nem próbál elmenekülni, viszont onnantól fülét-farkát behúzva sétál, és sietve lépked.

(de tulajdonképpen durranás sem kell, egy árnyéktól is képes így megriadni)

Sőt, van hogy másodpercekig úgy vonyít mintha ütnék-vágnák (bár ehhez nagyon meg kell ijednie)

Lehetetlen elvinnem kutyaiskolába, mert meglepő mód a kocsiban a menetzajtól is fél, és az emberektől is retteg, csak hosszú percek után kezd nyitni valaki felé, de azt is csak úgy hogy a kertben van az illető azaz az ő területén.

Cserébe viszont más kutyákkal agresszív, csak hogy még kerekebb legyen a történet.

Na pontosan ilyen kutyát soha nem akartam volna, mert ehhez tényleg egy szakértő kéne aki rehabilitálja.

Fogalmam sincs mi történt vele, vagy mit élt át kiskorában.

Ugyanakkor sokáig hittem benne, hogy normális lesz majd egy idő után, és valóban rengeteget fejlődött, de biztos vagyok benne, hogy én sosem tudok belőle normális kutyát csinálni mert nem értek hozzá ilyen szinten.

Viszont azt is hozzá kell tennem, hogy még sosem volt olyan kutyám aki ennyire ragaszkodott hozzám, aki ennyire örült nekem ha hazaérek.

Csak ebben a házban érzi magát biztonságban, biztos hogy nagyon megviselné ha elkerülne tőlem, és ezt nem akarom.

De nem tudom, mit lehetne tenni, van olyan opció ami segíthet rajta?

Gondoltam egy oktatóra aki házhoz jönne, csak nem tudom ők milyen árban mozognak?

Mert sajnos az anyagi lehetőségeim is korlátozottak, de ha nem valami irreális embertelen összeget kérne 1-1 foglalkozásért, és az megoldás lenne akkor természetesen megoldanám.

2021. máj. 2. 21:12
 1/6 anonim ***** válasza:
82%

[link]

Ez csak egy a sok kozul, de 7-10.000 korul egy alkalom, azaz 1 ora. Lehet eleg lenne 1-2 szaktanacsadas is, miutan megfigyelte a kutyad viselkedeset, es utana tudnad mit hogyan kell vele csinalni. Tapasztalatom nincs veluk, meg mas trenerrel sem, csak az arak miatt kerestem ra.

2021. máj. 2. 21:24
 2/6 anonim ***** válasza:
28%
Együtt érzek veled.Itt van nálam a testvére.
2021. máj. 2. 21:58
 3/6 anonim ***** válasza:
62%

Na pont ezért nem kellene ajándékba adni kutyát...

Valószínűleg nem történt vele semmi, egyszerűen csak veleszüketetten ilyen rossz idegrendszerű. Sajnos egyre gyakoribb az ilyen. A kedves ajándékozónak jelezd, hogy akkor lehet fizetni a kiképző költségeit is, ha arra volt esze, hogy kiskutyát vigyen neked.

2021. máj. 2. 22:10
 4/6 anonim ***** válasza:
83%
A normálisabb menhelyeknek is lehet írni, hogy segítsenek, ugye hozzájuk járnak általában rehabos emberek, akik a megkínzott, bántott kutyusokból, aranyos kedvenceket faragnak. Remélem nem fogtok megválni, mert az egy nagy törés a kis életében ismét szegénynek. Sok sikert kérdező!
2021. máj. 2. 22:17
 5/6 anonim ***** válasza:

Mennyi ideje van nálad? Kb mennyi idős lehet? Ha sokat fejlődött eddig, miért gondolod, hogy ezután nem fog?

Nekem egy befogadott macskam nagyon félős. 10 éve van velünk, de a családból rajtam kívül mindenkitől tartja a távolságot, hozzam ragaszkodik egyedül, és ram sem mindig "vevo". Mi elfogadtuk így, ilyennek szeretjük. Persze, kutyával sokkal nehezebb a séta és a közös programok miatt. Remélem, kapsz szakértő segítséget.

2021. máj. 2. 22:23
 6/6 anonim ***** válasza:
84%

Le is írtad a megfejtést: egy szakértő kéne, aki segít neki talpra állni, mert ez így neki sem élet.

Neked csak el kell dönteni, hogy vállalod e ezt, vagy keresel neki másik gazdit, aki nem adja fel

2021. máj. 2. 22:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!