Lassan 5 hónapos kutya szoktatása?
A kiskutyám lassan 5 hónapos, úgy gondolom, hogy már el lehet kezdeni szoktatni, hogy teljesen egyedül aludjon.
Mivel a szobám tetőtérben van, ezért nem akartam, hogy oda szokjon mivel, hosszú szőrű nagy termetű kutyáról van szó. Elsősorban a nyári iszonyatos meleg és a sok meredek lépcsőzés miatt. Eddig a nappaliban aludtam vele, aztán lassan kiraktam a szobakennelbe, ahol minden gond nélkül végig aludta az estét, napközben is ott alszik. Mivel szunyókálás közben délutánonként ha felmentem pár órára nem volt semmi gond, ezért úgy gondolom, hogy megpróbálok egy estét egyedül hagyni.
Nyüszögött ahogy arra számítottam, de nem volt olyan durva, nem vonyított hangoskodott, ugatott stb..
Reggel amire lejöttem viszont széthugyozott mindent, gondolom a stressztől és a nagy örömteli reggeli üdvözlések is elmaradtak.
Igazából az lenne a kérdésem, hogy mit javasoltok? Ez túl hirtelen és drasztikus lépés volt? Esetleg ha igen, folytassam most már így, vagy más megoldást javasoltok?
Nm tudom, miből gondoltad hogy a kutyával hónapokig együtt kell aludni, a legtöbb ember a saját gyerekével nem alszik együtt ennyit születés után. Az első egy-két éjszakát leszámítva nyugodtan aludhatott volna a kijelölt helyén és te is.
Na mindegy is most már. Tarts ki az elhatározásod mellett, meg fogja szokni, jobbat nem tehetsz.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!