Nem aktív emberek miért választanak maguknak aktív kutyát?
Persze, egy menhelyi sok generációs keverék kölyökről nem egyszerű megmondani, mi lesz belőle, inkább azokra vonatkozik a kérdésem, amikor lehet tudni, hogy van aktív fajta a kutyában, akár több is, vagy konkrétan fajtatiszta kutya esetén aktív fajtáról van szó.
Nekem szempont volt, hogy tudjon velem túrázni, kocogni a kutya, de nekem is van egy határom, szóval azt is figyelembe vettem, hogy ne teljesítsen túl, nagyjából azonos aktivitásúak legyünk.
Mi egy nagy mozgásigényű kutyát fogadtunk örökbe.
Napi minimum 10-15 km, sok túra, éjszakai séták (már amikor lehet, mert az 500 m-es kutyás szabály nekünk kb lószart sem jelentett).
Erre két szomszédunk is feltételezte rólunk, hogy mivel nem látnak minket sétálni, és hogy home office-ban vagyunk (ezt nem is értem), ezért mi biztosan nem sétáltatjuk a kutyát eleget.
Rádásul az egyik, aki beszólt egy olyan férfi, akiknek két kutyájuk van és saját bevallása szerint lusta sétáltatni. A gyerekei rendszeresen járnak el futni, de egyszer nem láttam őket a kutyákkal. Most akkor én is feltételezzem ezt?
Tehát rólunk is ezt feltételezik, miközben 100x többet vagyunk kint a kutyával.
Ezt en is megfigyeltem. Fel se fogjak ,hogy pl egy husky az nem setalni akar ,hanem napi tobb orat futni. Csodalkoznak,h rombol meg szofogadatlan. A foxi is majdnem olyan lefaraszthatatlan a napi egy ora folyamatos sprint igenyevel. (Volt foxim,nem a levegobe beszelek,mint itt sokan.) Szoval jarni alug tudo tart foxit. Meg lusta emberek.
Ugyanez az amstaff gazdik. Nekik is kell a kocogas . De eddig kb csak a futtatoba hordja le az illeto. Sokan azt hiszik,hogy egy lusta medve,de komoly kocogas igenye van.
Én se értem, vagyis tudom, hogy a külleme alapján választanak fajtát, de azt nem értem, hogy miért.
Ismerek egy családot, kertes házban laknak, hoztak egy ismerőstől egy arany retriever kölyköt, a kutya lassan 10 éves, de életében 1* volt kint a kerten túl, amikor megszökött.
A gazdik reggel korán kib@$$z@k neki a tescos tápot, elmennek, majd este 6-kor hazajönnek, kib@$$z@k neki a melóhelyről lenyúlt lejárt szavatosságú szalámikkal és májkrémmel egybegyúrt főtt tésztát aztán bent tespednek.
Természetesen a kutya is és a gazdák is kövérek.
És természetesen se ivartalanítás, se féreghajtó, se bolhairtó.
Konkrétan egy komplett bolha hadsereg él a kutya összetapadt bundája alatt.
Undorítóak az emberek, amiket művelnek az állítólag szeretett kutyájukkal.
Ja, azt hozzátenném ez a család szólt be nekem, hogy milyen rossz lehet szegény kutyámnak, hogy csak akkor sz@rhat, amikor leviszem a lakásból. Meg folyamatosan azt hajtogatják, hogy lakásba nem való kutya. Ja, majd kib@$zom a csivava-tacskó rövid szőrű kis mentett keverékemet, mi? 1000000* jobb élete van idebent, napi 5* van kint sétálni, minőségi ételt kap, nem csak egy veszettség elleni oltása van 2-3 évente, hanem minden kezelést megkap, foglalkozva van vele stb.
Nagyon fel tudnak cseszni az ilyenek, pedig teljesen hiteltelen minden szavuk.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!