Hogyan tanítsam meg a kutyának, hogy nem mehet fel a teraszra?
Mi is ütköztünk ilyen problémába.
Kicsit lassú, de jó módszert tudok ajánlani.
Tegyél a teraszra való feljáróhoz egy elkerítő rácsot, amit akarsz, csak ,,legyen ott egy meghúzott határ,,
Marajd a túloldalon a kuvasszal, és amikor épp nem próbál felmenni, dícsérd agyon.
Klikkert is használhatsz, egy picit gyorsabban rájön miért dícséred meg.
Kapcsolhatsz hozzá vezényszót is, hogy amikor ti a teraszon vagytok, maradjon ott.
Amikor már látod, hogy nem próbál átmenni, átmész te a másik oldalra, és onnan jutalmazod, és ha a teraszra akar menni, rászólhatsz egy határozott ,,NEM,,-mel.
A szomszédom használt egy másik módszert, viszont legszivesebbel én tenném vele azt, amit ő a kutyával.
Tehát, amikor a kutya akár egy lábbal is fellépett a teraszra, egy vödör vízzel ,,pofán öntötte,,
Ezt csak azért mondom, hogy ne veszítsd el a türelmed.
A szomszédnak is ajánlottam az én módszerem, de 2 nap után megelégelte és ,,saját lábain ment tovább,,
Ebből természetesen az lett, hogy a kutyája gyűlölte a vizet.
Remélem tudtam segíteni:)
Szia. Nekem sikerült megtanítanom.
Minden alkalommal, amikor feljött, óvatosan lelöktem és mondtam, hogy nem szabad. Addig löktem vissza, amíg feladta és elment. Nagyjából 1 hónap alatt teljesen megtanulta, annyira, hogy most már a "nem szabad!" parancsszóra magától távozik.
Miért rossz a póráz? Egy-egy gyenge pórázrántás és már érti is. Juti ha lejött/nem ment oda.
Nem hiszem, hogy a lökdösésnél és az ecetnél rosszabb lenne.
Megtanítod neki az ül, marad, és nem parancsokat.
Nem értem szegény kutya miért ne mehetne a teraszra 🙁
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!