Hogy tanítsam meg a kutyának hogy felismerje a mérget?
Egyedül sehogy nem fog menni.
PROFI azaz drága kiképző megtanítja neki, hogy ne egyen semmi kaját, csak amit tőled kap...na ez akkor gáz, ha más akarja etetni, amíg mondjuk kórházban vagy.
A másik megoldás, hogy kiképzik keresőnek, direkt fagyállóra. De attól még megeszi a horgos tepertőt a parkban.
Én azt olvastam, úgy tanítják meg a kutyának, hogy csak tányérról ehet és csak amit gazda ad, hogy pl. földre tett kajába erős borsot (vagy más dolgot amit a kutya nem szeret) tesznek.
Ha ezt sokszor csinálják, a kutya megtanulja.
A fagyálló illatára azt kellene megtanítani a kutyának, hogy tilos hozzányúlnia bármihez, amin azt az illatot érzi. Egyetlen módon lehetne---elektromossal, de ehhez rengeteg variációt kellene a kutyának megtanítani. Pl kolbászban, húsban, és szinte mindenben, amibe bele tudnák tenni a fagyállót.
Nem hiszem, hogy volna kiképző, aki ezt vállalná.
Az a baj, hogy a fagyálló színtelen, szagtalan.
1. Megtanítod neki, hogy csak vezényezó után nyúlhat ételhez.
2. Dupla kerítést építesz, hogy ne tudják bedobni a mérget.
Egy ismerősömnek az egyik legbutább fajta kutyája volt, francia bulldog vagy mi, mégis meg tudták tanítani, hogy csak akkor ehet, ha elhangzik, hogy "jó étvágyat". Később így vették észre, hogy kezd süketülni a kutya, mert normál hangerő esetén csak állt a tányér mellett, és nem mozdult, nem evett. Ha ő megtanulta, akkor szerintem bármelyik kutya képes rá.
Persze ezen kívül azért mindig tiltani kell, ha bárhol a földön van valami, amit amúgy megenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!