Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mennyi időt bír ki otthon...

Mennyi időt bír ki otthon egyedül egy csivava kiskutya?

Figyelt kérdés

Van esetleg valakinek tapasztalata konkrétan a csivik egyedüllétre szoktatásából?

10 hetes a kis csivavám, szerencsére rendkívül értelmes kutya és jól viselkedik. Egyedül lakom albérletben, ahol van neki egy kis kennel, fekhellyel, pelussal, játékokkal és az etetőjével. Ebbe szoktatom pár napja, rövidebb időkre bezártam, míg kimentem mosdóba, fürdeni stb. Ma egyedül hagytam egy órát, nem tudom mit csinált időközben, de mikor megérkeztem, csak nyugodtan alukált. Viszont holnap délelőtt viszonylag hosszabb időre el kell mennem, kb 3-4 órára, és emiatt elég feszült vagyok. Aggódom érte, hogy egyedül kell hagynom, pedig tudom, hogy muszáj lesz megszoknia, mert ha nem is mindennap, de kell azért néha egyedül is lennie majd.

Szerintetek mennyire lesz gond neki? Feltűnik ez egy kutyusnak, hogy 1 vagy 3 órát van egyedül?

Úgy terveztem, hogy előtte játszom vele jó sokat, hogy lefáradjon, és pihenjen csak a távollétem alatt (közterületre még nem lehet vinni).

Köszönöm előre is a válaszokat.

2021. ápr. 19. 19:27
 1/3 anonim ***** válasza:
55%

Lehet venni kutya felügyelő kamerát, azzal látod mit csinálsz, és egy kicsit megszűnik a feszültség.

Még nem 100%, hogy nem fog unatkozni, én azt javasolnám, hogy kérd meg egy szomszédod/barátod, hogy nézzen még rá néha, hogy biztos legyen, minden rendben.

Ilyen korban szerintem és tapasztalataim szerint egy kutya kölyök sem tud nagyon sokat egyedül maradni, mivel elszakadt az anyukájától, testvéreitől, a megszokott környezetétől, és mivel te egyedül laksz, ezért úgymond te vagy neki ,,Isten,,. Te adsz nemk enni, játszol vele, szereted stb.

Szerintem nem lesz baj, de az ördög sosem alszik:)

Sok sikert!

2021. ápr. 19. 19:55
 2/3 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszod!

Úgy néz ki, nem volt semmi gond, minden rendben volt a kennelben, a táljai sem voltak kiborítva, békésen feküdt a kis ágyikójában. :) Biztos volt egy kis sírás, de sikerült megnyugtatnia magát.

2021. ápr. 26. 18:05
 3/3 anonim ***** válasza:

Szívesen! Örülök, hogy minden rendben volt, akkor neked egy igazi kisangyalod van:)

Én egyszer arra jöttem haza a (már felnőtt) közép uszkáromhoz, hogy beleült a vizes táljába, és forgott benne, miközben morgott mint a fene:D

És nem is kell mondjam, hogy a vizet mind kicsapta....pedig csak lementem a kis boltba...:D

Sok sikert a továbbiakban is!

2021. ápr. 27. 08:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!