Szeretnék kutyát örökbefogadni, viszont kizárólag kint lenne tartva. Menhelyről lehet így elhozni kutyát?
Nem kevertem,és a menhely se keveri.Nincs értelme kinti tartásra többynire kutyát adni.Akármit adnak elő róla,ha kint van a kutya ilyen-olyan okkal egy idő után megkötik azt vagy kennelbe rakják ahonnan nincs kiútja."szökős lett,"öli a haszonállatot (akár másét)","vonyít/ugat az ajtóban","kaparja az ajtót","tönkre teszi a virágos kertet",satöbbi'.:D
Magyar ember és a kutyatartás fejlődik lassacskán,de nem vidéken.
Tisztelet a kivételnek,csak azért van kutya kizárólag a kertben,hogy "elüldözze a betörőt (mert nincs esze,hogy egy nappal előtte lemérgezze a kutyát,dehogy..)".
És természetesen az egyetlen elfoglaltság amit kínálnak a kutyának cserébe az a "majd a gyerekek játszanak vele (de a számítógép és a telefon sajnos érdekesebb végül max egy hét után..)".
Sajnos túl sok az egyforma eset ahhoz,hogy egy amúgy is elhanyagolt,bántalmazott,rossz körülmények között élő kutyát újra ebbe a helyzet lehetőségbe adják.
Én megértem.Én is nagyon szkeptikus lennék.
6os vagyok
13:
ennyi ostobaságot összehordani…
.”Akármit adnak elő róla,ha kint van a kutya ilyen-olyan okkal egy idő után megkötik azt vagy kennelbe rakják ahonnan nincs kiútja."szökős lett,"öli a haszonállato”
köszönjük, mester!
esetleg ezt alá is tudod támasztani vmivel? mert vidéken élek, és nagyon ritkán látok kennelben tartott kutyát, láncot tartottat meg kb. 15 éve nem láttam. vagy te most borsodi falvakra gondolsz?
sok fogalmad nincs vidékről, az biztos.
„Magyar ember és a kutyatartás fejlődik lassacskán,de nem vidéken.”
remélem, nem bpről vagy megyeszékhely hordod össze ezeket a hatalmas bölcsességeket.
tudod, mi fejlődik még lassan? a normális menhelyi tartás és állatvédelem.
fehér holló kategória az olyan menhely, ahol nem trükköznek a támogatásokkal vagy normálisan felmérik, hogy a potenciális gazdi megfelelő-e.
Magyarországon az állatvédők kissé szereptévesztésben vannak: nekik nem nevelni kell az embereket az érettségijükkel, hanem felmérni, h megfelelő-e a gazdi.
„Sajnos túl sok az egyforma eset ahhoz,hogy egy amúgy is elhanyagolt,bántalmazott,rossz körülmények között élő kutyát újra ebbe a helyzet lehetőségbe adják.
Én megértem.Én is nagyon szkeptikus lennék.”
igen és? most ezzel mit akarsz mondani? a közhelyek puffogtatása az nagyon megy, érdemben meg semmit nem írsz.
akkor msot már csak azt fejtsd ki, hogy a szokásos szőrszálhasogatással („van kennel brühühü”) hogyan lehet kiszűrni a rossz gazdikat? sztem sehogy. ajánlom a figyelmedbe pl Konok Péter esetét, de rengeteg hasonlót találsz a neten.
mondjuk a hozzád hasonló birkák azt is megmagyarázzák.
„Vagy csak nem akarnak olyan helyre adni kutyát ahonnan eleve kimentették.:D”
te észlény, attól, hogy van kennelünk, még nem vagyunk rossz gazdik. tudod, miért van?
pl azért, mert oda zárjuk be, ha valaki jön vendégségbe.
ahogy mások sem lesznek attól rossz állattartók, ha kint tartják a kutyájukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!