A menhelyről örökbefogadott kutyákért kell fizetni?
Menhelyfüggő hogy mennyit kérnek, de szerintem minden menhelyen kérnek hozzájárulást, hiszen költöttek a kutyára.
Én sintértelepről fogadtam örökbe kutyát, ott viszont nem kértek. Kérdeztem hogy mennyi a hozzájárulás, mondták hogy náluk nincs ilyen, hiszen a költségeiket az önkormányzat állja. Azért adtam nekik, adtak az adományról csekket is, az ember leírhatja az adójából.
Hivatalosan en is 5000-ert fogadtam orokbe, ez volt a szerzodesben. De ez pofatlanul alacsony "ár" egy olyan kutyaert, akit ivartalanitottak, chippeltek, oltottak, etettek tobb honapon (vagy akar eveken) keresztul, szoval azota is ha van egy kis megtakaritott penz meg honap vegen, akkor utalok nekik. Nyilvan nem mernek tobbet kerni, mert akkor meg naluk maradnak a kutyak es nem tudnak tobbet menteni...
A 25000 is teljesen elfogadhato szerintem, mert ezt az osszeget ugyis rakoltik a kovetkezo kutyara, illetve meg tobbet is, ez kell a menhelyek fenntartasahoz, mert oket nem penzeli az onkormanyzat.
Kidobott állatok, örülni kéne annak hogy van aki kiveszi onnan őket, magához veszi és gondozza. Mi ez az állatkereskedés? Feketén arusítják a menhely kutyáit? Nekem ez felháborító.
Annyit tehetnek hogy kezedbe nyomnak egy számlaszámot ha nagyon adakozni van kedved, akkor utalhatsz az alapítványnak amennyit akarsz, támogatás címén. De kérni nem kérhetnek.
És mivel a nem kívánt szaporulatot elviszik az egyszerű emberek, mindig is lesz ilyen. Ha nem vinnék el, egy idő után nem érné meg szaporítania Jóska bácsinak.
A menhelyen a chip, oltás, féreghajtó árát kérik el. Amit amúgy is be kellene adatnod a kutyádnak, csak még többért, ugyanis a menhelyekkel ellentétben, neked nem kedvezményesen adja be ezeket az orvos.
Arról nem is beszélve, hogy sajnos igaz sok emberre, hogy amiért nem fizet, annak nincs is értéke.
És ez is egy szűrő, hogy aki nem hajlandó együttműködni, a feltételeknek megfelelni és egy minimális összeget fizetni, az inkább ne menhelyről akarjon kutyát - hogy utána a láncon töltse az életét szerencsétlen, vagy x év múlva visszakerüljön oda.
Most komolyan, aki ennyi pénzt sem hajlandó fizetni, annak kár kutyát tartania.
#8: "És mivel a nem kívánt szaporulatot elviszik az egyszerű emberek, mindig is lesz ilyen. Ha nem vinnék el, egy idő után nem érné meg szaporítania Jóska bácsinak."
Ezt gondold át, ha már nem tetted meg mielőtt leírtad. Jóska bácsi NEM szaporít, csak van neki egy szuka kutyája, amit nem ivartalaníttat, mert az pénz. Aztán besikerül a szaporulat. Ha nem tudja rásózni valakire ingyen se akkor mennek a kölykök a zsákba meg a folyóba. Már bocs, ha inkább hazaviszek egyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!