Tényleg akkora ész kell megkötni az állatot?
18:55 pont olyan ostobák mint a gazdáik.tisztelet a kivételnek.
Össze illő páros az ilyen kutya-gazda.
Csak azt sajnálom,hogy a ló pusztult el az ostoba kutya helyett.legalább tanult volna belőle a gazdája.Vagy nem és még ő fenyegetőzött volna feljelentésekkel.
Simán csak röppályára kellett volna állítania a korcsot..
41: képzeld micsoda sipítozás lett volna, ha a hülye kutyát felrúgja a ló....
Amúgy meg törvényi előírás, hogy csak pórázon szabad kutyát sétáltatni az erdőben! Tessék, itt a Pilisi Parkerdő kiadványában is idézik a megfelelő paragrafust:
"..... a Szabálysértési törvény
193. § (1) bekezdése értelmében: aki a felügyelete alatt álló kutyát természeti és védett természeti területen, vagy vadászterületen – a vadászkutya és a triflakereső kutya kivételével – póráz nélkül elengedi vagy kóborolni hagyja, szabálysértést követ el.
Ha a kutya sérült volna meg a történetben arra az összes állatvédő habzó szájjal ugrott volna,hogy hogy mernek a lovasok még azon a kevés területen is megjelenni ahová kijárásuk van.
Mert azért valljuk be nem sok terület van ahová lóval elmehetnek a lovasok főleg mindenféle engedély vagy alapos indok nélkül..persze megértem,megijedhet a ló a forgalmas utakon.
De akkor legalább azon a kevés helyen ahol lehetnek lenne egy kis nyugtuk.. :D
Nem vagyok lovas,nem is szeretem őket,de attól még itt teljesen nekik lenne igazuk,ha szigorúbb szabályozást követelnének a kutyásokra.
Vagy legalább szigorúbb betartatást,ellenőrzést.
Nem csak a lovasok vannak bajban a neveletlen elengedett vagy kiszökött dögök mindenkinek neki mennek aki épp szembe jön,ritka ha nem..
43: egészen biztosan lett volna hőbörgés, ha a kutya sérül meg!
Már említettem itt kora délután, hogy a bicajosokra is felugrálnak a dögök...
"Mert azért valljuk be nem sok terület van ahová lóval elmehetnek a lovasok főleg mindenféle engedély vagy alapos indok nélkül..persze megértem,megijedhet a ló a forgalmas utakon.
De akkor legalább azon a kevés helyen ahol lehetnek lenne egy kis nyugtuk.. :D"
Ezzel egyet kell értsek
"Nem a kutya tehet róla, hogy hülye gazdája van. Ezek a balesetek mind nem történnek meg, ha felelős állattartóval lettek volna ugyanezek a kutyák. Kár itt hergelődni ilyen értelmetlen állatutálattal."
Ezzel is egyet kell értsek
"Itt a kérdés az volt,hogy miért olyan ostoba (ösztön ide vagy oda) hogy akár teljesen egyedül egy nála 5x akkora állatnak neki menjen."
- Talán mert meg akarta védeni a gazdáját?
Kell kiskanál, hogy összekapard az agyad, vagy kínai pálcia is elég hozzá?
Kutyafajtákat hasznosításuk (kitenyésztésük) szerint se ismered szerintem.
(terelő, nyomkereső, személyvédő).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!