Tényleg akkora ész kell megkötni az állatot?
Off téma,de miért támadnak a kutyák lóra? Nagyon sok mostanában az ilyen videó és sosem értem.Jóval nagyobb a pacó,és egy rúgással ki tudná nyírni a kutyákat..
De egyébként eleve nem is értem,hogy miért nem lehet pórázra tenni őket,van már olyan textil póráz is amit aránylag messzire ki lehet engedni.Az az 5-10m távolság legyen már elég gazdi és kutya közt..:D
Vagyis,de mégis értem hogy miért engedik el .Panelba,emeletesbe betuszkolnak nagy mozgásigényű kutyákat,amikor az leszabadul végre 8-12 óránként (mert ugyebár felnőtt ember dolgozik,előtte-utána van ideje sétálni,de nem sokkal utána alvás miatt újabb sok ideig nem történik semmi..) húz mint a fene.Egyszerűbb lehet elengedni,és had menjen majd úgyis vissza hívom címszóval csoszog jóval lemaradva a kutya mögött.Aztán persze telefon is elő kerül vagy baráttal/barátnővel intenzív mindent kizáró csevegés megy,meg még a kutya se hallgat a gyere vissza szavakra..meg is van a baj.
Sajnos nem csak lovasokra támadnak az ilyen kutyák.Nem hagynak békén más kutyákat sem,biciklisek és sportolók se ússzák meg,hogy ne zavarja meg őket kutya.
Kisgyerekekre is vigyázni kell,mert mire észre veszi a gazdi,hogy a kutya ráindult a kisgyerekre akár csak egy rámenősebb szimatért addig rég berágott és felment a pumpa egy aggódó szülőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!