Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Számomra érthetetlen miért...

Számomra érthetetlen miért árulják kutyáknak a füstöt sertés csontot?

Figyelt kérdés
Aki odafigyel a táplálkozásra az érti az ellenérveimet felesleges szófecsérlés nélkül is, azokhoz szól a kérdésem: ha ilyet veszek és itthon jól megfőzöm, akkor felügyelettel rághatja egy óriás testű kutya? Porcos részig hagynám aztán elvenném. Vagy kutassak tovább más nagyobb állat csontjáért, amit ehet nyersen is? Mert ilyet meg a környéken nem kapni és mindenképpen rágatni szeretném a kutyámat. Köszi a javaslatokat!
2021. ápr. 13. 12:44
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
91%
Oke, nem vagy vele egyedul. Egy kiszaradt fustolt csont is szilankosan torik, akar a főzött verzio. Megvettem tobb 1000ert egy ilyen csontot, de csak a veget mertem neki odaadni, utana elvettem tole. Nem hianyzik egy hasfelmetszes, mert megszorul a szilank... Nalunk a preselt marhabor csont valt be, van tobb meret, van ami toltve van valamivel, pl. szaritott pacal (igaz rohadt budos) de elvan vele kb 1 oraig a kutya. Nincs fogkove, szepek a ragoizmai, heti 1x kap ilyet. Es en sem aggodom, hogy mi van ha belelzarodasa lesz...
2021. ápr. 13. 13:53
 12/16 A kérdező kommentje:

Most 3-10-ig ugyanaz a válaszoló ír és ellentmondásosan.:) Valahol máshol szórakozz légyszíves!:)

Egyébként megnéztem ezt a Jack márkájú csontot és ebből van sertés és marha is, viszont azt sehol nem olvastam, hogy főzve is lenne. Szerintem ezek csak szárítva esetleg szárítva füstölve vannak!

Szóval kiemelném, hogy a füstöt sertés csontról szól a kérdésem! Hogy azt tudnék itt (is) venni, de mit kezdjek vele?

2021. ápr. 13. 13:55
 13/16 A kérdező kommentje:
11-re: Én is hajlok már ezek felé a préselt csontok felé, csak jobb szeretnék valami még természetesebbet. Hiába írják rá, hogy 100% marhabőr vagy ezzel-azzal van töltve, szkeptikus vagyok. Szóval ha valahonnan tudtok nyers marha csontot nagyot, akkor azt is szívesen fogadom. Akkor nem filózom ezen az itt kapható sertés füstöltön.
2021. ápr. 13. 13:59
 14/16 anonim ***** válasza:
77%

A felfüstölt sertéscsonttal már nincs gond. Nem egyenlő a nyerssel, amelyik érintkezhetett fertőzött nyers sertés alkatrésszel és azért tilos.

Az Aujeszky kór amúgy is nagyon ritka a hazai ellenőrzött sertésállományban.

2021. ápr. 13. 14:36
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

3-10-ig egyaltalan nem szorakoztam, probaltalak felhomalyositani, de latom keptelenseg.

A szerinted dolgot en nem tudom szembe allitani a sajat tapasztalatommal, mert te csak fantazialsz ... en viszont hetente veszek egy ilyen csontot a kutyanak :)

Szoval szivesen segitettem, kar volt.

2021. ápr. 13. 15:13
 16/16 A kérdező kommentje:

14 bár így lenne, de eddig mindenhol azt olvastam, hogy a füstölési eljárás nem pusztítja el a halálos kórokozót:

https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__9242041-fust..

Itt a 7-es is amit linkelt:

[link]

Vagy itt is írják:

[link]

Igaz a kolbásszal sonkával példálóznak, de maga a füstölésről írják, hogy az nem elegendő a vírus megöléséhez. Csontnál miért más a helyzet 14? Köszönöm szépen a válaszod!

2021. ápr. 14. 06:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!