Mi a legjobb módszer a kapuszabály megtanítására?
Kapuszabaly, szeparacios problema, szaporito, Cezar Milan, meg a tobbi hulyeseg! :) Nem kell ezzel foglalkozni, ezek ilyen divatos hulyesegek ... elarulom, a kutya osidok ota az ember tarsa. Nem kell ehhez tudomany es megmagyarazas. A kutya csak egy kutya, persze lehet emneri sorba emelni oket, de nincs igenyuk ra :)
Gondoskodj a kutyadrol, foglalkozz vele rendesen, szeresd ameddig el ... nagyjabol ennyi egy gazdi feladata. A kutya magatol megtalalja a helyet az ember tarsadalomban.
Örökbe fogadtad, ez várható. Ki tudja előtte milyen élete volt, te megmentetted, szereted, foglalkozol vele stb. Te vagy a mindene.
Esetleg egy ismerősöddel össze barátkoztathatod, és amíg te munkában vagy, kb 1 hónapig ő lesz vele, amikor pedig haza érsz, csere.
Nállunk is ez volt, majdnem 2 hónapba telt, míg megszokta, hogy vissza jövök.
Most abba ne menjunk bele, hogy valoban szeparacios szorongasa van e vagy, csak szeret szökni, mert utcakutya volt.
Te kimesz a kapun, resnyire nyitva hagyod, es mondod hogy marad, rloszor csak par masodpercig es visszamesz hozza, majd novelheted fokozatosan az időt es a tavolsagot is. Ha jonne utanad, visszaparancsolod, akar a testeddel visszatolod a kapun belulre.
Nekem is menhelyes van, az elso adando alkalommal kirohant a kapun, szerencsere nem lett semmi komoly, de lehetett volna szoval ez nem jatek. Kokemenyen meg kell neki tanitani, lehet hogy hetekbe telik, mire magabiztosan nyitva mered hagyni a kaput, de ezt fontos gyakorolni. Nalunk gyakran ki-be allnak az autok, ezert is volt fontos. Mar csak akkor jon ki, ha feltettem ra a porazt.
Vidd iskolába, mert ez ennél sokkal összetettebb probléma, leginkább már ott kezdődik a baj, hogy nem tudod egy futtatóban sem behívni.
Gyakoroljatok többet, ne csak pár kijelölt időpontban, hanem indulások előtt is, menj ki hamarabb. Társítsd valami kellemes dologgal az elindulásodat, pl kapjon valami rágókát miután kimentél a kapun. Ha látod a kutyán, hogy tudja, mi a szabály, ne hagyd, hogy kislisszoljon, szorítsd a testeddel a kapuhoz, fogd meg és vár el tőle a megfelelő viselkedést.
A behívás ne a játék végét jelentse, hanem csak a megszakítását. Itt is hasznos valami finomság, behívod, odamegy, rárakod a pórázt, megjutalmazod, elengeded.
Ha jól értem, kinti kutya. Nem mondták örökbefogadásnál, hogy szökős, és ne tartsd kint?
Ha utánad akar menni, az szeparációs szorongás. Mennyire hirtelen szoktattad az egyedülléthez? Van olyan kutya, akit egyből egyedül lehet hagyni, de a fokozatosság jobb.
#Frenzee!
Azonnal hozzá kellett szoknia, mert örökbefogadtam, és ezt követően 2.nap már mentem dolgozni, így az eljétől hozzá kellett szokjon. Már 1 éve ez van, és mint írtam a kutyaiskola sem hatott rá igazán.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!