Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha van egy törzskönyves szuka...

Ha van egy törzskönyves szuka golden retrieverem és fedeztetem egy szintén törzskönyves kannal, lehetnek törzskönyves kiskutyák anélkül, hogy a szukámnak meg lenne a képességvizsgája és tenyészszemléje?

Figyelt kérdés
Ez kötelező feltétel ahhoz, hogy az alom származási lappal rendelkezzen? (Nem tenyészteni szeretnék, csak egyszeri alkalom lenne)

2021. ápr. 2. 21:04
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
70%

Ne vagdalkozz össze-vissza, abszolút nem az volt a kérdésed hogy kötelező-e törzskönyvet igényelni, hanem hogy lehetnek-e törzskönyvesek, ha nem intézel tenyésszemlét. Képességvizsgáról szó se volt, azt csak később kezdted belemagyarázni. Olvasd el a saját kérdésed.

Így aztán ne csodálkozz, ha úgy kezelnek a válaszolók, ahogy, tipikus szitunak *tűnik* így: törzskönyves kutyámhoz kerítettem egy másikat, összerakom őket.

Mondjuk ha már állítólag megvannak az egészségügyi szűrések akkor nem tudom, miért fájna a tenyészszemle, anélkül biztosan nem lesz semmiféle törzskönyv.

További jó háborgást.

2021. ápr. 3. 12:49
 22/26 A kérdező kommentje:
Hát nem is az volt a kérdésem kötelező e a törzskönyv, én azt kötelezőnek tekintem! Idézem: “Ez kötelező feltétel ahhoz, hogy az alom származási lappal rendelkezzen?” És ha feljebb olvasol, ott az szerepel hogy tenyészszemle és képességvizsga. Az elejétől kezdve erről volt szó. Nagyon elszomorít, hogy ilyen emberek vannak, akik egyből a rosszat látják mindenbe és ennyire rosszindulatúak. És akkor elmondom miért is tettem fel a kérdést, nehogy azt higgyék, fájna elmenni a vizsgára. Elkezdtük a felkészülést, a tenyészszemlére megtanultunk állni stb.. a képességvizsgán azonban gondom akadt a felkészülésben, ugyanis nincs olyan ismerettségem, nincs olyan a közelben de még a környező megyékben sem, aki tudna ebben segíteni. Ezért tettem hát fel ezt a szörnyű kérdést.
2021. ápr. 3. 13:16
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Friss dp (diszplazia) es ataxia szuresre is gondolunk szures alatt. Nem csak atnezi a doki.

A dp-nel spec rontgen keszul.

2021. ápr. 3. 13:51
 24/26 A kérdező kommentje:
Igen megvannak. Múlt hónapban készült HD, ED, OCD és szemészeti szűrés is.
2021. ápr. 3. 13:53
 25/26 anonim ***** válasza:
100%

"5.1.2. Tenyésztésbe csak olyan golden retrieverek állíthatók, akik:

- az FCI által elismert származási lappal rendelkeznek,

- „tenyészthető” minősítést szereztek a GRK tenyészszemléjén.

- egészségügyi feltételeket teljesítette:

30

- a HD szűrés eredményétől függően a tenyészegyedek egymással a következő

rendszerben pároztathatók:

„mentes” = A = 1 pont

„majdnem mentes” = B = 2 pont

„enyhe” = C = 3 pont

A párosításra szánt kannak és szukának összesen maximum 4 pontja lehet. "

Olvasd át a 30. oldaltól! :) [link]

2021. ápr. 3. 20:24
 26/26 anonim ***** válasza:
100%
C-set alapból nem engednék tenyésztésbe
2021. ápr. 4. 16:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!