Ha van egy törzskönyves szuka golden retrieverem és fedeztetem egy szintén törzskönyves kannal, lehetnek törzskönyves kiskutyák anélkül, hogy a szukámnak meg lenne a képességvizsgája és tenyészszemléje?
Ne vagdalkozz össze-vissza, abszolút nem az volt a kérdésed hogy kötelező-e törzskönyvet igényelni, hanem hogy lehetnek-e törzskönyvesek, ha nem intézel tenyésszemlét. Képességvizsgáról szó se volt, azt csak később kezdted belemagyarázni. Olvasd el a saját kérdésed.
Így aztán ne csodálkozz, ha úgy kezelnek a válaszolók, ahogy, tipikus szitunak *tűnik* így: törzskönyves kutyámhoz kerítettem egy másikat, összerakom őket.
Mondjuk ha már állítólag megvannak az egészségügyi szűrések akkor nem tudom, miért fájna a tenyészszemle, anélkül biztosan nem lesz semmiféle törzskönyv.
További jó háborgást.
Friss dp (diszplazia) es ataxia szuresre is gondolunk szures alatt. Nem csak atnezi a doki.
A dp-nel spec rontgen keszul.
"5.1.2. Tenyésztésbe csak olyan golden retrieverek állíthatók, akik:
- az FCI által elismert származási lappal rendelkeznek,
- „tenyészthető” minősítést szereztek a GRK tenyészszemléjén.
- egészségügyi feltételeket teljesítette:
30
- a HD szűrés eredményétől függően a tenyészegyedek egymással a következő
rendszerben pároztathatók:
„mentes” = A = 1 pont
„majdnem mentes” = B = 2 pont
„enyhe” = C = 3 pont
A párosításra szánt kannak és szukának összesen maximum 4 pontja lehet. "
Olvasd át a 30. oldaltól! :) [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!