Ha van egy törzskönyves szuka golden retrieverem és fedeztetem egy szintén törzskönyves kannal, lehetnek törzskönyves kiskutyák anélkül, hogy a szukámnak meg lenne a képességvizsgája és tenyészszemléje?
Nem lesz, hivazalosan nem fognak fajtatisztának számítani.
Tenyészszemle, szűrések, kennelnév és Felir-szám kell hozzá. Utóbbi nélkül simán meg is büntetnek.
Tenxészszemle, eü szűrések kellenek a szukának és a kannak is! Enélkül egyszerű mocskos szaporító vagy. És ha így állsz hozzá, kutyát tartanod is kár, nemhogy szaporításból megélned.
Mellesleg ha a kölykök tk nélküli keverékek lesznek, mégis honnan bizonyítod, hogy tk-esek, egyáltalán kik a szülők? Sehogy.
tk-t csak tenyész szemlével, orvosi vizsgálatok után, kiállítás legyen a szülőknek, és kiváltott kennelnév is kell
csak ezután lehet lekérni a kölyköknek a tk-t
A 3-as vagyok.
Értem amit mondasz. De lehetne kultúráltabban megnyilvánulni?
Nem a barlangban vagyunk
KÖszi
Ha nincs kenneled, ami tagja az adott egyesületnek, akkor törzskönyv se lesz a kutyákhoz.
Akárhányszori alkalom, kérlek ne csináld. Túl sok kutya kerül így is menhelyre vagy láncvégre.
Akkor is szaporítassz.
Akkor se adózod a tevékenységed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!