Hol lehet jelenteni,ha valaki nem hajlandó a kutyáját a
saját telkén belül tartani és engedi, hogy az utcán
szabadon lófráljon, ugasson, támadjon?
Figyelt kérdés
Sziasztok!Van az utcánkban egy család, akik folyamatosan hordják maguknak a kis kutyákat, akiket természetesen nem hajlandóak az udvaron belül tartani és,ha már nagyobbak nem is foglalkoznak velük. Ebből nekem mostanra nagyon elegem lett mert kb, ősz óta szinte semmit nem alszunk, mert minden nap sötétedés után a házunk előtt az ablakunk alatt ugatnak.A gyerkőc két kis cicáját kb majd szettépték, az autót a kocsifeljárón hagytuk és mikor a cicák alá menekültek a kocsit kezdték rongálni,hogy kiszedjék a macskákat Szürkületkor már nem is nagyon merünk kimenni, mert csapatokba verődve nem mernék rá mérget venni, hogy nem támadna meg, és hát természetesen oltva egyik sincs, de ha lenne se szeretnék egy kutyaharapással gazdagodni. Évek óta számtalanszor kértük őket, hogy tartsák őket udvaron belül, mindig csak az igérgetések. Szóval az lenne a kérdésem, hol lehet az ilyesmit jelenteni, hogy legalább valami hivatalos felszólítást küldjenek nekik. Tárgyalásra járkálni emiatt nem szeretnék,nem akarom hogy még pénzembe is kerüljön más ember felelőtlensége. Köszönöm, ha elolvastad és válaszolsz is rá.
Azokat is a portán belül kell tartani ugyanúgy, nem kifogás, hogy "macska, átmászik mindenhol". Fura, a mi macskánk még sosem tűntek el, sosem szöktek meg.
2021. ápr. 2. 17:20
12/26 A kérdező kommentje:
Na jó fel tettem egy kérdést erre erre én lettem a felelőtlen allattartó. Mint mondtam a cicák a mi területünkön vannak.És, ahogy az előbb írta a az egyik válaszoló, hogy érdekes az övé nem mászkál el, úgy akkor az és legyen már elképzelhető, hogy a mieink sem mászkálnak el. A kocsifeljárót említettem, amit mondtam is, hogy mi alakítottunk ki a saját telkünkön, és nem gondoltam hogy magyarazkodnom kell, de azok kedvéért, akiknek nehéz maguk elé képzelni elmagyarázom. A kerítés meg öntötték egy részén és bejjebb hoztuk, hogy ki tudjuk alakítani.Ez a mi telkünkhöz tartozik, ennél tovább nem mennek, idegenekkel itt nem érintkeznek. De nem magyarázkodom emiatt többet. A lényeg mindenki nyugodjon meg Nem Járkálnak a a macskáim gazdátlanul az utcán. Saját területünkön belül vannak!
2021. ápr. 2. 17:43
13/26 anonim válasza:
Ha nem érintkeznek a macskák nem érintkeznek idegenekkel ott, akkor hogy van az, hogy ahogy írtad:
"az autót a kocsifeljárón hagytuk és mikor a cicák alá menekültek a kocsit kezdték rongálni,hogy kiszedjék a macskákat "
Akkor a kutyák beszöktek a ti portátokon belül a kerítés mögé? Ha a kerítésen kívül vannak a macskák, akkor az ugyanúgy abba esik, hogy nem tartjátok őket a portán. Csináljatok macskabiztos kerítést vagy ne engedjétek ki a macskákat a házból, utána nyugodtan lehet a másik szemére is vetni hogy hogyan tartja az állatait. Egyelőre ugyanabban a kategóriában vagytok, mint a szomszéd.
2021. ápr. 2. 17:50
14/26 A kérdező kommentje:
Kérlek, ha szeretnétek válaszolni a kérdésemre figyelmesen olvassátok el és értelmezzétek. Volt aki, azt kérdezte mit keres a macska az úton? Semmit nem is ezt mondtam.
Volt aki azt tanácsolta beszéljek a felelőtlen gazdikkal ne egyből jelentgessek. Ha figyelmesen elolvastad volna a kérdésem láttad volna, hogy írtam: Évek óta hiába kérjük őket de semmi haszna, nem tesznek semmit. Még soha életemben nem jelentettem fel senkit, most sem ez volt a szándékom, pont ezért kérdeztem, hol lehet elérni, ha egyáltalán lehet, hogy valami felszólítás küldjenek nekik, hátha arra jobban hallgatnának.De látom hogy itt is ugyan az a szokás akárcsak facen, hogy mindenbe belekössünk, kioktassuk a másikat.de a kérdésre csak kevesen válaszoltak eddig, mert mindenki a cicával van elfoglalva (akik nincsenek az utcára szélnek eresztve!) Tisztelet a kivételnek! Szóval most megkérek mindenkit, aki nem a kérdésemre szeretne válaszolni, akkor az ne is tegye! Én ha valamihez hozzászólok mindig figyelmesen elolvasom az előzményeket,és ha nem tudok érdemlegesen hozzászólni, akkor nem teszem!
2021. ápr. 2. 17:55
15/26 A kérdező kommentje:
Úgy nem érintkeznek idegenekkel, hogynem megyünk a más területén lévő kocsibejáróra! A macskák annál tovább nem mennek. És nem vagyok egy kategóriába azokkal akiké a kutya mert nem a sajat területükön vannak a kutyák, még csak nem is a házuk előtt hanem az utcába járkálnak, és nem szomszédunk az utca végén laknak. De még egyszer mondom, akit a macska érdekel ne írjon!! Köszönöm. Aki erdemlegesen a kérdésemre válaszolt annak köszönöm!
2021. ápr. 2. 18:01
16/26 anonim válasza:
Valami állatvédelmi hatóság biztos tud segíteni. Ezzekkel a kutyákkal az a legnagyobb baj hogy nincsenek oltva, veszettséget is könnyen hordozhatnak.
2021. ápr. 2. 18:35
17/26 anonim válasza:
Kérdező, azt nem a te védelmedben írtam, hogy a mi cicáink sosem léptek meg itthonról... Ez annak köszönhető, hogy nem engedjük ki őket még az udvarra se, nemhogy a "feljáróra".
2021. ápr. 2. 19:50
18/26 anonim válasza:
Azért tisztázzunk pár dolgot, ami a hatóságot is érdekelné.
1. A kocsibejáró közterület vagy magánterületen (kerten belül) van?
Ha kerten belül, akkor hogy került be a kertbe a kutya? Mert akkor feljelenthető a gazda.
Ha kerten kívül azaz közterületen van, akkor a kutyának ugyanannyi keresnivalója van kint mint a macskáidnak.
Hiába a kerted előtt van, közterület. Ami nem a tied. Jogilag sem. Ergo a macskád sem mehet ki. A macska meg nem fog megállni a határnál, mert kíváncsi, megijedhet, vadászik stb. Ha kiugrik egy kocsi elé és valaki balesetet szenved akkor te is felelősségre vonható leszel.
2. Ha keletkezett anyagi kár, akkor is felelősségre vonható a gazda, de ezt is bizonyítani kell.
2021. ápr. 2. 20:08
19/26 A kérdező kommentje:
Nem is gondoltam, és nem is úgy értettem ,hogy az én védelmemre írtad, hanem arra értettem, hogy nem elképzelhetetlen dolog, hogy az a macska nem megy tovább a kocsibajárónknál. Mellesleg nincs szükségem semmi féle védelemre, mivel nem arról van szó, hogy az én állatkáim járkálnak szabadon. Hanem arról, hogy az utca végében lakók kutyái folyton előttünk vannak,Éjszaka megállás nélkül az ablakunk alatt ugatnak, elénk piszkítanak, ha kint vagyunk sokszor morognak vicsorognak ránk és az autónkat rongálták. Erre kértem segítséget, hogy hova fordulhatnék, mivel a gazdinak hiába könyörgünk évek óta, mindig visznek haza újabb és újabb kutyát, és egyiket se hajlandóak elzarni. Nem vagyok bunkó jelentgető, ezért nem a rendőrségen tettem bejelentést, és ezért kérdeztem, honnan kérjek segítséget, hogy hátha ha hivatalosan is felszólítják őket, akkor végre lesz hatása.Az meg hogy ki hol 6tartja a cicáját kutyáját, kint vagy be az legyen a magánügye!Mi kint tartjuk őket. Feltettem egy kérdést, szerintem tök normálisan nem bunkón. Még a kutyák gazdáját sem sértegettem erre a válaszadók 70 százaléka engem kezdett el kritizálni. Kaptam hasznos válaszokat is, nekik köszönöm! El is fogok indulni azon a vonalon. A többieket pedig mégegyszer nyomatékosan kérem ne írjon, ha nem a kérdésre válaszol!!!
2021. ápr. 2. 20:09
20/26 anonim válasza:
Ha szerinted magánügy, hogy ki hol tartja az állatát, akkor mit pampogsz más kutyája miatt? Jogosan kapod a kritikát, ugyanúgy felelősségre vonható vagy, mint az, aki a kutyát így tartja!
Szóval ha nem tetszik a valóság, nem kell kérdést kiírkálni. Remélem majd felhozod a jegyzőnek is ezt, hogy szegény utcára csapott cicáidat zaklatják az utcán lévő kutyák, és jól kiröhög a fenébe. :D
Amúgy meg nehéz komolyan venni egy elvileg felnőtt embert ennyire csökkent értelmi képességekkel, mert bizony, rosszul tartod azt a szerencsétlen macskát, akit nagy eséllyel egy hozzám hasonló ember fog majd egyszer összekaparni az útszéléről, mikor a saját agyvelejében fekszik, és rohanni vele állatorvoshoz...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!