Ha valaki két kutyával sétál, bunkóság csak az egyiket
megsimogatni?
Ez most egy komoly problema? :)
Ha csajozi akarsz, minden kutyat simogass meg ... ha csak szimpatia talalkozas, akkor csak azt aki tetszik.
2021. márc. 27. 16:34
Ha kiallsz az ut szelere, meg fizetnek is a simogatasert ... szemetegetonel mindig latom :)
2021. márc. 27. 16:35
Nem kell annyira hőzöngeni, hogy "jaj, meg akarják simogatni a kutyámat, te jó éééééég, szegény kutya". Én kib.szottul nem akarom megsimogatni senki kutyáját, mert MEGTANULTAM, hogy azt nem kell. De aki nem tanulta meg, attól ösztönös reakció. Igen, ha kutyátok van, mondjátok el 130x akár, hogy "elnézést, nem szeretném, ha megsimogatná a kutyámat". Ennyi.
Kérdező, szerintem teljesen rendben van, ha csak az egyiket simogatod meg, nem hiszem, hogy akár a gazdi (de ezt írod is, hogy neki oké), akár a másik kutya megsértődne.
2021. márc. 27. 16:36
Az en kutyamat is mindig akarjak simogatni (kozepazsiai juhasz) ... de ha nem tudjak mikent kell ezt veghez vinni, annak mindig sikitas a vege ... en meg mar elore rohogok :)))
2021. márc. 27. 16:43
10 igazad van jobb megmondani, csak állandóan nem akar vitába szállni az ember, alapbol a konfliktust sokan inkább elkerulik, en is. Mennyivel jobb lenne ha elő sem kerulne a tema, mert beleegne az emberek tudatába, hogy hagyják békén a kutyát. Ha kutyát akarnak simizni fogadjanak orokbe.
2021. márc. 27. 16:46
15: megértem, persze. Én mondjuk pont olyan vagyok, akit nem zavar a konfliktus, ezért is lehet nekem könnyebb. Amúgy pl. Kanadában meg USÁ-ban terjedt régebben egy olyan, hogy sárga szalagot kötöttek annak a kutyának a pórázára/nyakörvére, amelyiket nem szabad csesztetni, simogatni, hogy az emberek így meg se próbálják, meg ne kérdezgessék. persze általában ennek oka volt, pl agresszív kutya rehabilitálása, stb. Itthon is láttam erre kezdeményezést, de hamvába halt. Kár.
2021. márc. 27. 16:54
Nem siránkozni kell, hanem cselekedni. Tessék, csináljatok - csináljunk 2 perces reklámfilmet (társadalmi célút), amiben elmondják kutyások, hogy mi a helyes magatartás (megkérdezni, nem nyaggatni, segítő kutyákat végképp tiszteletben tartani, kölyök kutyákat nem abajgatni, stb.).
2021. márc. 27. 16:59
18/21 A kérdező kommentje:
A kutyagazdi is csaj meg én is, de köszi :D
Amúgy sztem is jobb szólni, ha nem lehet, gondolom senki se akar a nyakába egy feljelentést (ezt a kájos gazdinak írom) ha támad a kutyád, te leszel a felelős és feljelentve, nem röhögni kéne, hanem leállítani a kutyát, mert ha egy gyereket kap el, akkor mi van? Elég csúnyán meg fognak hurcolni érte.
Szerintem az emberek nem akarjak ezt felfogni, valószínű hiaba probalnank meg egy kezdeményezést nem erdekelne az embereket. Közelünkben vakvezető kutyák képzése folyik, eszembe nem jutna egyet sem megsimogatni vagy elvonni a figyelmét, ezzel szemben azt latom folyamatosan hogy a kutyusokat simogatjak, dicsegetik arra nem gondolva milyen nehez helyzetbe hozzak a gazdit is ha a kutya kizokken akár az élete mulhat rajta. Persze ha szólnak "jaj hát ők nem akartak rosszat, ennyitol nem lehet baja stb." az emberek többsége egyszerűen annyira buta, hogy belegondolni nem tudnak a helyzetekbe. Szóval mit varunk mi a "sima" kutyasok ha ilyen sotetseg honol az agyakban. Miért nem simogathatsz? Mert nem es kesz.
2021. márc. 27. 17:15
8!
Köszönöm a korrekt választ, így már értem a helyzetet.
Engem nem szokott zavarni ha megsimogatják a kutyámat, természetesen ha tolakodóak vagy ilyesmi akkor én is tágítok. Eddig még nem volt szerencsére kellemetlen szituációm.
2021. márc. 27. 18:42
Kapcsolódó kérdések: