Bunkosag lenne megkérdezni?
Fel éve halt meg a kutyánk! A szomszéd bácsinak(81 éves) hozott egy kis kutyát a fia mert találta valahol és konkrétan bedobta neki hogy szia apa hoztam neked egy kutyát és elhajtott.
Előtte beoltatta meg minden.
Tegnap átmentem a bácsi hoz hogy megnézzem mert már nagyon hiányzik egy kutya társasága.
És azt mondta nekem hogy már alig bír le hajolni,foglalkozni vele,szinte csak enni /inni tud neki adni.
A szüleim is szeretnének kutyát 1-2 hónap múlva hozni valahonnan.
Szerintetek bunkosag lenne megkérdezni a bácsitól hogy el hozhatom e tőle ha ő nem tud vele foglalkozni?
16/f
Ne elhozd tőle, inkább ajánld fel, hogy átjársz hozzá a kutyával foglalkozni, segítesz neki ellátni, stb.
Neked és neki is jó.
Nagyszüleimből kiindulva tudom, hogy sok idősnek már nyűg egy háziállat.
Szerintem jó ötlet megkérdezni a bácsit!
Szerintem hangsúlyozva, hogy NEM akarod ELVENNI tőle a kutyust, csak HA TÉNYLEG nyűgnek érzi, akkor EGYSZER rákérdezni nem bunkóság.
Amúgy ha foglalkoznál vele, jót tennél a bácsival is, a kutyával is. Nekem is volt olyan ismerősöm, akinek a fia az akarata ellenére hozott neki új kutyát, de nagyon egymáshoz nőttek, és bár nehéz volt a gondozása, a társasága RENGETEGET jelentett az idős számára. Ezt is érdemes figyelembe venni.
Amúgy én idős embernek mindig macskát ajánlok. Sokkal könnyebb a gondozása fizikailag, és ugyanolyan jó társ tud lenni.
A mi szüleinknek két francia bulldogja van, mindennap 5x viszik ki sétálni fél órákra. Ez azért jó, mert nem punnyadnak el. 73 és 78 évesek, de még mindig napi 2 és fél órát sétálnak a kutyákkal, meg ugye az otthoni teendők, plusz egy cicájuk is van:)
Anyukánk mindig nagy állatbarát volt, mindig volt otthon több állat is, kutyák, cicák, nyuszik, tengerimalackák, hörcsögök, fürjek, kanárik:)
Szóval csak azt mondom, hogy szerintem segítsd neki gondozni, de ha bír a kutyus erejével, jó volna, ha elvinné alkalmanként sétálni egyet egyet:)
Nem bunkóság, de hidd el, tapasztalatból mondom, egy idős ebmernek rengeteget jelent egy kisállat társasága.
Én is azt javaslom hogy inkább járj át segíteni körülötte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!