Ha menhelyről szeretnék örökbe fogadni, azért fizetni kell?
Majd évek múlva szeretnék egy vagy kettő örökbefogadott kutyust, és azt szeretném kérdezni, hogy értük fizetni kell? Mert láttam egy posztot facebookon, ami kissé összezavart. "menhelyen ivartalan kutyákat adnak, ezért 30.000-t kérnek értük". Ez igaz? Mert én azt hittem az a lényeg, hogy a kutyák minél hamarabb jó helyre kerüljenek, nem az hogy menhelyen is pénzt csináljanak belőlük :( és azért valljuk be, nem mindenkinek van kutyára 20 meg 30 ezer forintja. (az oltasok meg az étel más, azok alap dolgok, de azért van akinek egy kutyáért ez drága.
Köszönöm a válaszokat.
De ha elhozol ingyen egy ivaros kutyát, miből fogod ivartalanítani? Ami nem 30.000, hanem mondjuk 50.000 ft lesz egy nagyobb testű szuka esetében.
Ha baja lesz a kutyának és az orvosi költség 100.000 ft fölöttre rúg (és ez még nem is sok), azt hogy fogod kifizetni? Vagy nem gyógyítod meg, hanem majd hozol egy újabb kutyát?
Ha elhozol egy kölyök kutyát ingyen egy putris szaporítótól, akkor a férgességből, bolhákból kikezelés (mert garantáltan az, ha nem kapott ezellen semmit), kezdeti oltási program, chip stb. olyan 40-50.000 ft lesz alsó hangon olcsó állatorvosnál. Ezt hogy fogod kifizetni?
A 30.000 ft-ból még nullára sem jön ki a menhely. Az tényleg egy nagyon jelképes összeg. Inkább ne tarts kutyát, ha ennyire nincs pénzed! Ez egy drága hobbi, ami nem kötelező!
Oh édes istenem, ilyet szól, hogy sok egy kutyaert 30 ezer... És nincs ennyi pénzetek. Vagyis baromira nem kell nektek kutya. Alapból egy sima kennel köhögés, vagy bármilyen gyulladás kezelése alkalmanként 15-20 ezer forint, arról tényleg nem is beszélve ha komolyabb betegség/sérülés van, és esetleg 100-200 ezerért műteni kell a kutyát. A felelős kutya tartás igenis drága, a legkevesebb tényleg az az összeg, amit egy tenyésztőnek/menhelynek kifizetsz EGYSZER. Szerintem én mindennel együtt legalább fél milliót költöttem a sima mentett keverék kutyámra egy év alatt (bár ő elég luxus életet él, ez tény, minden sz@rt megveszek neki, de ugye elég sok kötelező dolog volt az elején, pl kutyahaz, ivartalanítás, felszerelések, orvos ha beteg volt).
Ha sajnalsz pénzt kiadni egyszer az elején, akkor nem való neked semmilyen kutya, akinek baromira nem abból áll a tartási költsége, hogy havi x összegért tápot és jó esetben élősködők elleni szert kap, hanem igenis elég sok extra költség lesz az évek során. Feltéve persze ha igenis viszed kutyák közé, kirándulni, úgyhogy mindig össze fog szedni valami betegséget, vagy megserul túra/játék közben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!