Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit tegyek hogy én legyek a...

Mit tegyek hogy én legyek a gazdija ennek a kóbor kutyának?

Figyelt kérdés

Van egy kölyök kóbor kutya az környezetünkbe, legtöbbször csak a szomszédos kertekbe látni, nagyon fél az emberektől. Szeretném befogni, fel tud jönni éjjel az udvarunkra, ezért enni adok

neki. Mégsem akarja, hogy én legyek a gazdája. Volt már, hogy napközben is felmerészkedett, de amikor meglátott elszaladt, pedig kedvesen szólítgatom. Ellenben napközben többször láttam már egy olyan család udvarán, ahol ki nem

állhatják, elzavarják durva hangon, bottal, kövekkel dobáljak, és mégis csak oda és oda akar menni. Minap még meg is ugatott azon az

udvaron ahol nagyon nem szeretik. Volt már máskor is kóbor kutyánk, ez miért nem akarja,

hogy én legyek a gazdája, miért azokhoz ragaszkodik akik lezavarják az udvarukról, sőt még a kertből is elzavarják, ha lefekszik a lépcsőjükre, miután elzavarták hypós vizzel fertőtlenítenek. Ezek már szóltak a pm hivatalba is, még nem történt semmi, de jönni fog a veteményezés ideje, tuti drasztikusabban fognak fellépni, a hivatalnak pedig csak egyetlen módszere van a kilövetés.

Nem tudom mit tegyek?

#22222rrrr
2021. márc. 20. 13:40
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
68%

Valahogy nyerd el a bizalmat ... a kaja jo ut ... mozogj lassan, legyen a viselkedesed roppant megnyugtato ... legyel turelmes es vard meg, mig a kutya kozeledik feled ... te ne nyomulj.

Majd ha megbizik benned, a kutyad lesz es befogadhatod.

2021. márc. 20. 18:36
 12/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat
2021. márc. 20. 18:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez nagyon aranyos. Te is az vagy, hogy próbálkozol, menni fog ez! Akiknél megugatott nem kérdezted miért ragaszkodik oda a kutya? Nekem az is megfordult a fejemben, hogy az Ő kutyájuk volt, de az is lehet régen lakott ott vagy járt ott az előző gazdájával. Mert valami más oka biztosan van, nem a "vendégszeretet". Azon kéne dolgozni, hogy ne féljen Tőled. Illetve ha bent van enni az udvaron, akkor valahogyan mégis lereteszelni a bejáratát. Olyan is eszembe jut, hogy mindig egyre közelebb tenni az ételét a bejárati ajtódhoz. De amiket itt írtak is tök jó ötletek. Menhelyessel befogatni, meg ergo ráerőszakolni a jót.:)
2021. márc. 20. 18:46
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi most olvasom mégegyszer és fogom fel, hogy kölyök kutya. Akkor az anyja lehet ott? Én tuti megkérdezném ezeket a szenya szomszédokat ha eddig még nem tetted. Hátha Neked is beválna az, amitől oda akaratlanul is megy. Sok sikert írj majd hogy alakul!
2021. márc. 20. 18:49
 15/17 anonim ***** válasza:
Probald kezbol etetni, eloszor dobald neki a falatokat messzebbrol, aztan egyre kozelebb es kozelebb. Lehet napok munkaja, de nincs megszelidithetetlen kutya.
2021. márc. 20. 19:07
 16/17 anonim ***** válasza:
82%

Az allatotthonnak irj/hivd fel,h surgos segitseg kell neked es a kutyanak. Biztos,h segitenek befogni neked es odaviszik hozzad!! !! Hivd fel oket!

Nem lehet,h az undorito embereknel van a testvere vagy az anyja?? Mert mas magyarazat nem nagyon van.

Se akkor is el kell onnan hoznod valahogy,mert ok undoritoan viselkednek vele!!

2021. márc. 21. 02:44
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat, a héten már itthon leszek, próbálom a segítségetekkel megszelídíteni ezt a kis jószágot. Olyat már mondtak nekem, hogy lehet oda született azért megy oda. Az anyja hol van akkor, a környéken se látni ilyen kutyát. Faluhelyen lakok, minden portán, kerten végig látni. De az nem létezik, ezeknek soha nem volt se kutya, se macska, egyszerűen ki nem állhatják az állatokat. Ma reggel is láttam a seprűt a lépcsőn , amikor délután jöttem haza már a felmosó vödör is mellette volt, és még nedves volt a lépcső. Tehát valószínű napközben a kutya odafeküdt. Hétvégén beszéltem a nővel, mondtam neki, hogy nekem kellene, megpróbálom kajával magamhoz csalogatni, legyen türelemmel, de el nem tudom képzelni, hogy miért ragaszkodik hozzád amikor ki nem állhatod. Ezt pedig megérzik az állatok. Valamiért pedig hozzád a ti udvarotokhoz ragaszkodik, hiába vergeled így, úgy, amúgy, akkor is odalopakodik. Nahát neki pedig biztos, hogy nem kell, az volt a válasz. Neki többet ér a tisztaság mániája, mint egy büdös kutya, macska után takarítani, minden szőrös, szaros szerinte.
2021. márc. 22. 16:28
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!