Kiskutya helyes sétához való szoktatása? Hogyan?
A labik bolondosak:)
Imad szaglaszni!
Szerintem minden nap vinni kell ot, es gyakorolni.
Bár az #5-ös, #6-os válaszoló kivételével nem nagyon kaptam használható praktikákat, azért leírom az eddigi tapasztalataimat, hátha később valaki, akinél szintén fennáll ez a probléma rátalál erre a kérdésre.
Szóval, mint írtam amikor voltunk az állatorvosnál, akkor húzott rendesen, egyáltalán nem figyelt rám vagy a jutalomfalatra. Másnap ugyanezzel a jutalomfalattal próbálkoztam kivinni az utcára. Az orrához raktam, de le se bagózta, ugyanúgy ment, mint egy nem normális, csak néha szándékozott visszajönni, akkor viszont nagyon meg lett dicsérve. Nálunk az áttörést a virslire váltás hozta meg. Mielőtt kivittem volna utcára, pár percet gyakoroltunk bent az udvaron: ül, fekszik, hagyd, plusz a póráz nélkül mellettem sétálást. A kapun én mentem ki először, csak akkor jöhetett ki utánam, amikor hívtam. Először folyamatosan az orrához tettem a virslit és úgy, hajlott derékkal sétáltattam, folyamatosan dicsértem. Ha előre ment, akkor megálltam, visszahívtam magamhoz, hogy laza legyen a póráz, azután dicsértem, jutalmaztam. Már harmadik napja sétálunk utcán, de most úgy jön mellettem, mint a kisangyal. Most azt gyakoroljuk, hogyha megállok, akkor neki le kell ülnie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!