Mivel eteted a kutyád?
Bevallom oszinten a divatos egyfajta tappal etetes helyett en is a valtozatossag mellett tettem le a voksom es a kezdetektol vegyesen kap enni a kutya.
Se markahoz, sem beltartalomhoz nem ragaszkodom ... egyedul a minoseg szamit. A kutya visszajelzesei dontik el nalunk, hogy melyik kajakbol kap legkozelebb is ... ha a kutya jol erzi magat es a szeklete is rendben van, akkor nekem megfelel barmelyik kaja.
Amikor csak konzervet adtam, a kutya hajlamos volt a hasmenesre ... amikor csak szarazat adtam, egy ido mulva nem volt hajlando enni rendesen. Ezert aztan keverem a kettot es azota nincs problema, tehat konzerv es szaraztap osszekeverve ... a mennyisegre kell csak odafigyelni, mert a szaraztapok kozott nagy a kulonbseg a szukseges mennyisegek kozott.
Nem feltatlenul ez a jo etetes ... de nekunk mukodik.
Én B.A.R.F. etetést választottam a legfiatalabbnak, 8 hetes korától nyerses
Nagytestű, szerettem volna neki először egy szuper prémium gabonamentes tápot választani, de irreálisan drágák. Ezért bajlódok inkább kicsit többet a nyers etetéssel. Most 6 hónapos, 35kg
#4 sok embernek kényelmes a táp és konzerv, egyszerű, és a butábbak lepontozzák a másikat azért, mert ételt rak a kutya elé és vállalja a plusz bajlódást.
Nálunk főtt és nyers ételeket esznek, a táp meg mindig van kint előttük. Tudom, sokan mondják hogy nem szabad, de ők megtanulták hogy folyamatosan van kint kaja, így nem kell habzsolniuk, kényelmesen esznek. És a táp is alig alig fogy, mondjuk rendes étel mellett nem csoda hogy csak kis rágcsálni való nekik
Premiere marhahúsos táp + Rocco konzervek.
Keverve kapja, mert külön nem emészti jól egyiket sem.
Próbáltam a nyerset, de hányik tőle, próbáltam főzni, de nem tudom belőni az arányokat, vagy egy hektár füvet lezabál mellette, vagy a falat nyalja, vagy akit eszik vagy sarat eszik vagy faágat eszik vagy sárga folyós vagy nyálkás a végtermék vagy fehér és olyan, mint a homok stb.
Magasabb minőségű tápok sehogy se váltak be, ha a fehérje magas, az hígfosást eredményez, ha a hús magas, akkor véreset pisil, ha a búzával, kukoricával van teli, akkor egyfolytában vakarózik.
A Premiere tálban 30-40 közötti a tényleges hústartalom, a fehérje pont normális, közepes, a zsír alacsonyabb, a rost magasabb picit, mint az átlagnál, a töltőanyag nem búza és kukorica, hanem rizs és burgonya.
Idős kutyusom van,12 éves, és kicsit hiányos fogsora.
Wolf of Wilderness Soft&Strong száraztápot kapja, aminek ugye nedves krokettjei vannak.
16.000 Ft 12kg és fél évre elég, napi 100g-ot kap, úgy hogy egész nap előtte van a száraz.
Reggel-este kap Wolf of Wilderness alutasakos Soft&Strongot napi 150g-ot összesen, 11.000 Ft 24 db alutasak ami 48 napig elég.
Én már Barf Prey átmenet szerint etetek, jutinak még vannak maradék szuperprémium tápok is, de ez már nagyon minimális mert mással is jutalmazok és minimális főttet is kap, de a fő étel, ami az étkezése 98%-a kb.az már nyers.
A kérdésaláírásodban egy másik kérdésre a válasz: igen jó lehet úgy természetesen! Csak figyeld a reggeli székletét (vagy amikor a vacsit szokta üríteni), mert a konzervtől az a tapasztalatom, hogy nagyon lágy lesz a széklet. Lehet majd úgy látod jónak, hogy azt is kettőbe osztod el. Mindig az egészséges széklet legyen a célod és aszerint kell egyénileg beállítani minden kutyusnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!