Mikor mennyit sétálsz/mit mozogsz a kutyáddal? Mivel eteted? Milyen fajta, hány éves és fiú vagy lány a kutyád?
Jöreggelt! Érdekelne, hogy ki hogy csinálja, mert lehet, hogy hamarosan lesz kutyám, már sok cikket olvastam interneten, meg kömyvekben is, de érdekelne a Ti véleményetek is.
Előre is köszi a válaszokat, minden válaszért megy a zöld kéz, hisz nincs rossz válasz.
Mudi, 5 éves fiú, Dado tápot eszik. Kertes ház nagy udvarral. Napi séta, futás. Ritkán egy ismerős megengedi, hogy terelje a birkáit. Hétvégén-ha nincs esős, nagyon sáros idő, kijelölt túraútvonalakon túrázunk. Alkalmanként 10-15 km. Nagyon energikus, csak úgy lehet vele bírni, ha ennyit megyek vele. Kétszer ennyinek még jobban örülne :) ha elkezd unatkozni, felássa az udvart és "gyomlálja" a kertet. (Sajnos azt még nem tudja, hogy melyik a haszonnövény)
Kennelünk nincs, soha nincs megkötve.
Kinti-benti kutya. Ha otthon vagyunk, bejöhet.
Ő tipikusan az a kutya, aki ha egy olyan családhoz került volna, ahol nem foglalkoznak vele ennyit, már régen valami menhelyen lenne, mert valóban képtelenség vele együtt élni, ha nincs levezetve az energiája.
1 éves keverék (szerintem tacskó, foxi keverék lehet), ivartalanított szuka. Lakásban van tartva, reggel 6-8 között (attól függ, mikor indulok) leviszem egy fél órás sétára. Szerencsére van hely, ahol póráz nélkül is lehet így valamivel többet tud mozogni, mintha csak mellettem jön. Miután hazaérek 3-5 körül leviszem egy nagyobb sétára a mezőre, az kb. 1-2 óra, ilyenkor játszani is szoktunk, aztán délután még kiviszem egy fél órára, ha igényli meg este 10 körül is kiviszem, de ez már csak pár perc, amég elvégzi a dolgát lefekvés előtt. A lakásban is szoktunk vele játszani. A játékait szoktuk eldugni és megkerestetni vele meg néha mi is elbújunk és megkeres. Ezt szokta szeretni meg a kötélhúzást. Sportolni nem szoktunk vele, de szerintem nem is igényli.
Csirkehússal etetjük, általában comb és mellé száraz táp, azt szoktuk váltogatni. (Reggel kap szárazat és este a husit.)
Persze ezek az igények nagyban függenek a kutya fajtájától és személyiségétől is. Azokat is figyelembe kell venni.
Shiba inu. Kislany 2 eves napi 3x seta ebbol 1 masfel 1
egy oras es egy fel oras( ez atlagban 11-12km egy nap) mindezt erdoben/mezon illetve esti bio/jatek seta az nyilvan a "civilizacioban". Taste of the wild-al etetunk alkalomadtan kap farhatat (hetente 1x). Van egy labi vizsla keverekem o ugyanez.
6 éves bichon havanese kan: Wolf of Wilderness tápot kap (jelenleg bárányosat, de kipróbáljuk mindegyik ízt), mellé néha Lukullus konzervet (vadnyúl&pulyka). Napi 4-5 séta, ebből 2 rövidebb eü séta, a többi 2 órás hosszú séta, póráz nélkül nem nagyon szeret lenni mióta egyszer elvitték és hazaszökött (nem eladtam/elajándékoztam). Néha kicsit megfuttatom, pórázon fut velem.
12 hetes japán akita kan: nemrég került hozzánk, tenyésztője josera tápot adott neki, nem volt jó a széklete tőle, szinte minden táptól rossz volt a végtermék, ment a hasa (nem hirtelen váltottunk át, hanem ahogy azt kell), most Markus Mühle-t eszik, nagyon jót tett neki ez a táp, nem megy a hasa és a mennyiség is csökkent, nagyon jó érzékeny gyomrú kutyáknak. A szőre is jobban nő és szép fényes, szépen fejlődik. A napi 4-5 séta nála is él, ezen kívül még tanulja a szobatisztaságot,ha felkel a pihenésből üríteni visszük. Ő szeret póráz nélkül futkározni, el is szoktuk engedni és játszunk vele. A későbbiekben a "szobatisztaság-sétákat" majd elhagyjuk és marad a 4-5 sétás rendszer, mint a bichonuknál. :)
Német juhász:brit prémium táp napi 30.perc séta és 45 perc futás hetente szoktam vele kicsi terhet cipeltetni a munka miatt
Sicu:ugyan az a táp napi 45 perc séta
Kaját csak este kapnak a táp hoz szoktak ilyen kutya tésztát vagy konzervet szalámit
5 kutya- 10 éves kan nj, 12-13 éves szuka beagle, 10 éves agár-foxi keverék, 6 éves border mix, 4 éves kistestű mix.
Barf módszer szerint erejük őket.
Kinti-benti kutyák, este (főleg ilyen hidegben) bent alszanak, a lépcső alatt van egy nekik kialakított hely. Reggel 6 órakor kelünk, ilyenkor kiengedjük őket, elvégzik a szükségleteiket. 6 óra után nem sokkal elmegyünk sétálni, az idősebbek már egy pár éve inkább itthon maradnak, séta után kapnak kaját. Ez kb.fél-1 órás séta, időjárástól függ. 8 körül már senki nincs otthon, olyan 2 körül érünk haza legkorábban. 7-8 óra körül mégegy séta, ekkor viszont kifulladásig megyünk, és az idősebbek is velünk tartanak. Hétvégente általában napi egy séta van 1-2 óra hossza, akkor kocsival kimegyünk erdőbe, a határba stb.
B.A.R.F.
2 szuka amstaff(1 és 4 éves) meg egy szuka pireneusi hegyi kutya
(6)
Napi 4 séta, összesen 3 óra. + A staffordok súlythúznak,futópadoznak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!